22a Setmana de la ciència. Viu la ciència! Tallers EPS

L'EPS, el Centre de Recerca INSIPIRES i el Laboratori de Robòtica hi participen activament

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
sala de Graus - Escola Politècnica Superior
Adreça:

Jaume II, 69

Organitza:
Institut de Ciències de l'Educació de la UdL
Web:
Setmana de la ciència
Inici:
Finalització:

Del 10 al 19 de novembre es desenvolupa a Lleida la 22a edició de la Setmana de laCiència i podràs gaudir de diverses activitats com tallers, xerrades, exposicions, jocs... 

La Setmana de la Ciència és una activitat promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El seu objectiu és apropar l'alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat del nostre territori a diverses realitats científiques i tecnològiques que es desenvolupen en el si de la Universitat de Lleida (UdL).

Del 10 al 19 de novembre, se celebraran diverses activitats de divulgació científica, com ara exposicions, xerrades, jocs, tallers científics per a infants i joves, tallers de formació per al professorat, entre d'altres. Es tracta d'un ventall de possibilitats a l’abast de les escoles i instituts de les Terres de Lleida.

El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.

L'Escola Politècnica Superior de la UdL, el centre de recerca INSPIRES i el Laboratori de Robòtica porten els següents tallers:

- Taller 1: HeadMouse i VirtualKeyboard: com a eines d’accessibilitat a les TIC per millorar la inclusió laboral

Dijous 16 de novembre, de 10:00h a 11.00h  i de 11:00h a 12:00h

Lloc: Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 


Descripció: En aquest taller s'explicarà en què consisteixen diverses aplicacions informàtiques i tecnològiques, desenvolupades a partir de la recerca realitzada per part del Grup de Robòtica de la UdL. L'aplicació d'aquestes eines són facilitadores de les necessitats d'accessibilitat per a persones amb discapacitat.

El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes. 

Responsables de l'activitat: INSPIRES - Eduard Clotet (investigador en formació del laboratori de robòtica de la UdL)

 

- Taller 2: El robot APR: com a Assistent Personal Robòtic per millorar l’autonomia individual

Dijous 16 de novembre, de 12:00h a 13.00h i de 13:00h a 14:00h

Lloc: Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 

Descripció: En aquest taller s'explicarà el desenvolupament i funcionament del robot APR (Assistent Personal Robòtic), dut a terme per la Universitat de Lleida, neix de la necessitat de facilitar que un treballador amb discapacitat que desenvolupi el seu treball majoritàriament de forma telemàtica pugui estar present de forma virtual i mòbil a les reunions que es desenvolupin a l'empresa o participar en els moments de relaxació amb els companys.
El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Dani Martínez (investigador del laboratori de robòtica de la UdL).

 

- Taller 5: La recerca en el món de la sostenibilitat energètica en edificis

13, 14, 16 i 17 de novembre de 2017

Lloc: Edifici Polivalent (aula 2.04) i Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 

Descripció:  El taller està adreçat a alumnes de Batxillerat. Està pensat en dues parts. En la primera s'expliquen els conceptes de sostenibilitat i canvi climàtic, i com el sector de la construcció sostenible i el coneixement dels materials que afavoreixen l'eficiència de conservació energètica. En aquest aspecte es relacionen els principis de d'eficiència energètica, estudiats a Secundària i al Batxillerat. La segona part del taller estudia diferents materials sostenibles de construcció  i la transferència de calor en la càmera termogràfica.

El taller dura aproximadament 2 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes. 

Responsables de l'activitat: INSPIRES  Marta Chafer,  Joaquim Romaní i Álvaro de Gracia - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial.