El Grup de Recerca GREA Innovació Concurrent, de l'EPS, a la 18a Setmana de la Ciència

Informació de l'esdeveniment
Inici:

setmana_ciencia_udl

A partir d'aquest divendres 15 de novembre i fins al dijous 21 de novembre, als campus de Cappont i Agrònoms de la UdL, es desenvoluparà  la 18a Setmana de la Ciència. Uns 500 alumnes d'infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, provinents de les escoles Frederic Godàs, Camps Elisis, Pràctiques I i Cervantes; els col.legis Santana, El Carme i Arabell; i els instituts Caparrella i Maria Rubies, hi prendran part.

El grup de robòtica del Grup de Recerca GREA Innovació Concurrent de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida hi participarà amb un taller dirigit als alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior sobre "La investigació en robòtica a la Universitat de Lleida".

Mercè Teixidó, responsable del taller, explica que "es pretén mostrar alguns dels treballs realitzats pel grup, els quals han contribuït decisivament a la investigació científica mundial i han construït innombrables robots, amb certa predilecció per la creació de robots assitencials i d'aplicació social. A més a més, donat que es tracta d'un grup multidisciplinar, on convergeixen enginyers industrials, informàtics i electrònics es mostrarà el procés de creació d'un robot des de zero amb la creació dels propis dissenys, construcció amb una impressora 3D, inclusió de l'electrònica necessària i programació per la realització d'una tasca determinada. Actualment el grup treballa en diversos projectes, entre ells, destacar la utilització de telèfons intel•ligents com a nucli de robots mòbils, el desenvolupament de programes i maquinari per ajudar les persones amb discapacitats, sistemes de climatització predictius o sistemes automàtics de recol•lecció de fruita amb l'ajuda d'un braç robot".

El taller es realitzarà el proper dijous, 21 de novembre a la Sala de Graus de l'EPS, en dues sessions (de 10:00h a 11:30h i de 11:30h a 13:00h).

Premsa

Divendres, 15 de novembre de 2013

La Mañana

Bon Dia