Jornada. Per què no puc fer-ho?

Informació de l'esdeveniment
Inici:

3

Àrea de Comunicació i Premsa - Oficina de Premsa UdL

Per què no puc fer-ho? és una jornada adreçada a presentar els estudis de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida a 215 alumnes de 4t d'ESO de diversos instituts de la província de Lleida ( Josep Lladanosa, Guindavols, Canigo, Samuel Gili y Gaya, Vall d'Aran i Josep Valverdú) amb l'objectiu d'esperonar l'alumnat femení en l'elecció d'aquestes titulacions d'enginyeria en què el sexe femení està menys representat.

Les activitats previstes inclouen una presentació dels estudis, així com de les seves sortides professionals, i visites guiades a diversos laboratoris d'investigació de l'Escola Politècnica Superior on es realitzaran tallers pràctics (Taller d'energia ecològica, Taller d'autòmats, Taller Robocode i Taller Eye Tracking).

Durant la jornada l'estudiantat assistent tindrà l'oportunitat de conèixer de primera mà dones que ocupen llocs rellevants en el món acadèmic i professional. Això farà possible que les noies puguin tenir models de referència alternatius als que habitualment es visualitzen i, en última instància, permetrà promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

En aquest sentit, una jornada com aquesta contribueix en el treball de la universitat per la consecució de la igualtat d'oportunitats, tot superant les xifres que mostren els desequilibris en l'alumnat segons els estudis.

Aquesta jornada és una adaptació del projecte europeu Girl's Day. El Girl's Day (El dia de les noies) va nàixer el 2001 a Alemanya.  Actualment el Girl's Day es celebra a Luxemburg, Àustria, Suïssa, Espanya, Pol.lònia i Kosovo. A Espanya, ja s'han realitzat 3 edicions: a Saragossa, a Gijón i a Lleida.

Dossier Per què no puc fer-ho? - Escola Politècnica Superior

Premsa

Segre  06/11/10  pdf21

La Mañana  06/11/10  pdf21

Fotos