Nit Europea de la Recerca a Lleida

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
on-line
Contacte:
Telèfon:
Email: greia@diei.udl.cat
Web:
Nit Europea de la Recerca a Lleida
Inici:
20190926-Nit-Int

La Universitat de Lleida torna organitzar la Nit Europea de la Recerca a Lleida el dia 27 de novembre per la tarda.

Aquest any compta amb la particularitat que el consorci català format per la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Vic (UVic), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha aconseguit finançament pel projecte European Researchers' Night dins el programa dins el programa H2020, pel projecte anomenat EuNightCat20 (GA954506) per organitzar la Nit Europea de la Recerca a Catalunya.

El lema principal d'aquesta edició és “Recerca pel canvi”, amb l'objectiu de mostrar com és d’important la recerca de les institucions catalanes per millorar el nostre dia a dia.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d'Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida.

Tradicionalment aquest esdeveniment se celebra l’últim divendres de setembre, tot i que la seva popularitat fa que s’allargui durant els dies previs i el cap de setmana. Aquesta edició, però, donada la incertesa de la situació, finalment s'ha optat per fer-ho tot en format on-line.

El centre de recerca INSPIRES és l'encarregat de coordinar l'organització de les activitats. Com a novetat l'any passat es va organitzar un Europe's Corner, amb la intenció que el públic assistent pogui conèixer els projectes europeus que fan els diferents grups de recerca de la UdL.

Podreu mantenir-vos informats de les novetats referents a les activitats i el programa definitiu de la Nit Europea de la Recerca a Lleida a l'enllaç http://researchersnight.udl.cat/).

 


 

L’Institut Politècnic d’Innovació i Recerca en Sostenibilitat – INSPIRES és un centre de recerca de la Universitat de Lleida. Conforma un grup multidisciplinari que posa especial atenció a la recerca al voltant de la millor gestió energètica, l’eficiència, la usabilitat, la seguretat, la computació d’altes prestacions i la resolució i optimització de problemes, entre altres temes. Tot amb nexes comuns, girant al voltant de l’àmbit de la sostenibilitat i la tecnologia. Compren diferents grups de recerca i cada un d'ells treballa en una àrea diferent:

  • GREiA, Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial
  • GCD, Grup de Computació Distribuïda
  • C&G, Criptografia i Grafs
  • COnTIC, Cognició i Context media per les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació
  • SDAES, Sistemes Dinàmics aplicats a l’Energia Solar
  • GRIHO, Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades
  • JOVIS.com, Grup de Recerca sobre Joventut i Societat
  • LOG, Grup de Recerca en Lògica i Optimització
  • SPRG, Grup de Processament de Senyal i Robòtica
  • SEMB, Sostenibilitat en Energia, Maquinària i Edificis

 

MÉS INFORMACIÓ

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL: Nit Europea de la Recerca: jocs, tallers i xerrades virtuals per a tothom

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL: Ajut de la UE per a la propera Nit de la Recerca, que serà al novembre