Proves Cangur 2010

Informació de l'esdeveniment
Inici:

logocangur2010petitEl proper dia 18 de març al matí es faran les Proves Cangur organitzades per la Societat  Catalana de Matemàtiques. Aquí a Lleida es fan  al  Campus de Cappont de la UdL amb la col.laboració del departament de Matemàtica i coordinades pel professor Jaume Molins. Hi participaran estudiants dels Centres de secundària de Lleida ciutat, i altres poblacions com Almenar, Alcarràs i Mollerussa. Aquestes  proves consisteixen en respondre, durant una hora i quart, a trenta qüestions amb continguts relacionats amb diferents  àmbits matemàtics com l'aritmètica, la geometria, el càlcul, la lògica, la probabilitat.

Les proves estan estructurades en quatre nivells diferents. -  Primer Nivell, per a estudiants de tercer d'ESO. - Segon Nivell, per  a estudiants de quart d'ESO. - Tercer Nivell, per a estudiants de primer de Batxillerat. - Quart Nivell, per a estudiants de segon de Batxillerat

A nivell de Catalunya, l'any passat van participar-hi més de vint-i- dos mil estudiants, mentre que la participació total del  curs passat va superar els cinc milions d'estudiants.

En el cas de Lleida, hi ha  uns 780 estudiants inscrits, 450 de tercer i quart d'ESO i la resta de primer i segon de Batxillerat. Aquesta alta participació d'estudiants és tot un èxit, sobretot per part del professorat de matemàtiques de secundària que aconsegueix motivar al seus estudiants en una matèria, que sovint veuen com a difícil, i despertar-ne el seu interès i entusiasme. Cal dir que les matemàtiques, a més de les seves aplicacions a la vida quotidiana, donen el llenguatge científic necessari per cursar titulacions de Ciències i Enginyeries.

Els guanyadors a nivell de tot Catalunya reben diferents premis, que van des d'un ordinador portàtil per als primers de cada nivell, passant per PDA's, càmeres digitals, impressores, calculadores i altre material informàtic, fins arribar aproximadament als quinze primers  en cadascuna de les categories.

Més informàció [+]

Recull de Premsa

Adn  19-03-10  [pdf]

Segre  19-03-10  [pdf]

UdL-EPS