Som noies, som TIC. L'EPS celebra el Girls in ICT Day

El dia Internacional de les Noies en les TIC se celebra a nivell mundial

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
- 1.02 / Facultat de Dret, Economia i Turisme
Adreça:

Campus Cappont UdL

Jaume II, 73

Preu:
Activitat gratuïta
Organitza:
Escola Politècnica Superior
Inici:

El dia Internacional de les Noies en les TIC (Girls in ICT Day) és una iniciativa recolzada per tots els Estats Membres de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) i té per objecte crear un entorn mundial que habiliti a nenes i dones joves i les encoratgi a contemplar una vida professional en el camp creixent de les TIC, a fi que, d'aquesta manera, les nenes i les empreses tecnològiques rebin els beneficis d'una major participació de les dones en el sector de les TIC.

El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra cada any el quart dimarts del mes d'abril, i el proper se celebrarà el 26 d'abril de 2018. Fins avui, més de 300.000 nenes i dones joves han participat en més de 9.000 celebracions del Dia Internacional de les Nenes en les TIC en 166 països de tot el món.

Actualment, el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) està dominat per homes, especialment en els nivells directius. Afortunadament, moltes empreses busquen augmentar el nombre de dones al sector ja que la seva participació influeix positivament en la innovació, creativitat i rendiment empresarial. A més, per exemple, la Comissió Europea ha pronosticat una creació de més de 500.000 llocs de treball de l’àmbit tecnològic a Europa abans de l’any 2020 i, en un període de temps similar, el Departament de Treball dels Estats Units en preveu la creació d’aproximadament 1,4 milions.

Aquest any, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida ha volgut sumar-se a la celebració de l'ICT Girl's Day i organitza diverses activitats durant el matí del dia 3 de maig a l'aula -1.02 de la Facultat de Dret, Economia i Turisme del campus de cappont (Jaume II, 73), d'acord al següent programa:

 

“Som noies. Som TIC”

13:00h Video “Careers in Engineering”

13:15h  Taula Rodona “Som noies. Som TIC”

  • Sílvia Penas (GFT)
  • Gemma Sesé (INDRA)
  • Judith Pintó (ASIC – UdL)
  • Concepció Roig (Departament Informàtica i Enginyeria Industrial – UdL)
  • Cristina Rivas (Estudiant del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE)

Moderadora: Magda Valls

14:00h Presentació d’un projecte TIC: “Seguiment visual amb Eye-tracker:”