XXII Prova Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques a l'EPS

Informació de l'esdeveniment
Inici:

El proper 16 de març l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (Jaume II, 69 - Campus de Cappont) rebrà 680 estudiants (362 estudiants de batxillerat i 318 estudiants de 4t d'ESO) en el marc de la  XXII edició de la prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana.

La prova Cangur, de caràcter internacional es un joc-concurs anual que es desenvolupa el mateix dia en totes les nacions participants. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països. L'horari dels exàmens de la Prova cangur de Lleida és: de 9 a 10.30 h. per als alumnes d'ESO i d''11 a 12.30 h. per als alumnes de Batxillerat.

A Lleida  la prova Cangur, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, està coordinada pel Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut Màrius Torres de Lleida,  en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior (EPS)  i el Vicerectorat d'Estudiantat, Postgrau i Formació Continua de la UdL.

Els centres participants en aquesta XXII edició a Lleida de la Prova Cangur són:

Institut d'Alcarràs
Institut Canigó d'Almacelles
Institut d'Almenar
Institut Lo Pla d'Urgell de Mollerussa
Institut Josep Vallverdú de Les Borges Blanques
FEDAC-Lleida
Col·legi Santa Anna de Lleida
Col·legi Maristes Montserrat de Lleida
Col·legi El Carme de Lleida
Col·legi Sagrada Família de Lleida
Col·legi Mater Salvatoris de Lleida
Col·legi Episcopal-Mare de Déu de l'Acadèmia de Lleida
Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida
Institut Màrius Torres de Lleida
Institut Guindàvols de Lleida
Jesuïtes - Col·legi Claver de Lleida
Col·legi Mirasan de Lleida
Institut Josep Lladonosa de Lleida
Institut Manuel de Montsuar de Lleida
Institut Torre Vicens de Lleida
Institut Maria Rúbies de Lleida
Institut La Mitjana de Lleida
Institut La Salle de Mollerussa
Institut Terres de Ponent de Mollerussa
Institut La Serra de Mollerussa
.
 

A més, des de l'Escola Politècnica Superior s'han organitzat una sèrie de Tallers i visites guiades per tal de complementar aquesta jornada:

- Taller de Criptografia amb Ricard Garra (L4 - Aula 0.08 EPS) - Taller de Robòtica amb Eduard Clotet (Sala de Graus - 2.03 EPS) - Taller de Giroscòpica amb Adrià Mateo (Aula 1.01 Edifici Polivalent) - Taller de Votació Electrònica amb Santi Martínez (Aula -1.01 EPS)

Els tallers s'organitzaran en dos torns: 9.15 h. per als alumnes de Batxillerat i 11.15 h. per als alumnes d'ESO. Els tallers duraran un màxim de 45 minuts, ja que tot seguit hi hauran les visites guiades a l'EPS i al CREA (a les 10 h. per als de Batxillerat i a les 12 h. per als d'ESO).