Xerrada SALL a l'EPS: Una història sobre l'Univers_

Informació de l'esdeveniment
Inici:

Gonzalo Vilella

El proper divendres 29 d'abril, a les 19:30h,  la Societat Astronòmica de Lleida (SALL) organitza una xerrada a la Sala de Graus (Aula 2.03)  de l'Escola Politècnica Superior de la UdL (Jaume II, 69) a càrrec del llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, màster en Astrofísica per la Universidad Complutense i la Universidad Autónoma de Madrid, Gonzalo Vilella, sota el títol: "Una història sobre l'Univers"

El coneixement sobre l'origen, evolució, i destí de l'Univers ha canviat molt durant la història de l'ésser humà. Des dels models geocentristes de l'Edat Mitjana fins al paradigma de l'Energia fosca, l'ésser humà s'ha vist reptat a entendre què es el que veiem al cel.

En aquesta xerrada es parlarà sobre les eines que tenim a l'abast per entendre la història de l'Univers a partir d'entendre què són els objectes que podem observar (estrelles, galàxies, nebuloses, etc...) però també del que no podem observar directament, com és la matèria fosca o els forats negres super massius.

La xerrada és oberta a tots els públics, i no es requereixen coneixements avançats en ciència. Només curiositat i ganes de passar una bona estona.

Conferenciant: Gonzalo Vilella És llicenciat en Físiques per la Universitat de Barcelona, màster en Astrofísica per la Universidad Complutense i la Universidad Autónoma de Madrid. A l'actualitat està realitzant el seu doctorat dins del projecte J-PAS (Javalambre Physics of the Accelerated Universe Astrophysical Survey) essent la seva especialitat l'estudi de la "Formació i Evolució de les Galàxies". També és membre de la Societat Astronòmica de Lleida, on col·labora en tasques de divulgació de la física i de l'astronomia.