Espai Secundària

Incentivar les vocacions científiques i tecnològiques en els joves

 Descarregar Pdf

L’EPS s’organitza sota un pla d'impuls de les vocacions científiques i tecnològiques que es plasma en l’organització i/o participació en diverses activitats adreçades als alumnes de secundària i batxillerat de la província de Lleida i comarques de Ponent: les mes conegudes comara les competicions de robòtica FIRST LEGO League i  World Robot Olympiad o el Mercat de Tecnologia; I d'altres com per exemple la participació en les diverses Jornades d'Orientació niversitària dels centres, el Projecte Sinergia, etcètera.

JOU's

Jornades d'Orientació Universitària

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) participa de forma activa en les diferents Jornades d’Orientació Universitària que s’organitzen des de els col·legis i instituts d’ensenyament secundari de Lleida i comarques i de la Franja de Ponent, tant per l’alumnat de Batxillerat com de CFGS.

En les diferents JOU’s, l’EPS ofereix sessions informatives sobre els seus estudis de grau i màster amb l’objectiu que els alumnes del/s centres/s organitzador/s coneguin tota la oferta formativa de la branca informàtica, industrial i d’arquitectura tècnica que es pot estudiar des de Lleida. Així mateix, també s’ incorpora la possibilitat de muntar algun tipus de taller pràctic  i  visites guiades individualitzades a les  instal·lacions de l’EPS.

Activitats d'orientació universitària en les que participat l'EPS aquet curs 2016- 17

Projecte Sinergia

Projecte Sinergia per a l'impuls de les vocacions científiques i tecnològiques amb l'Institut La Mitjana de Lleida

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut la Mitjana de Lleida (web / Bloc)  han signat el conveni de col·laboració  “SINERGIA”.

El projecte SINÈRGIA, té l’objectiu d’impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de secundària així com millorar els seus resultats educatius, fomentar la ciència i l’esperit investigador, impulsar les vocacions,  potenciar la interacció entre el professorat i facilitar el contacte dels estudiants amb la Universitat.

Aquest conveni té com a objectiu ajudar els centres educatius que hi participen a què millorin els seus resultats educatius i esdevinguin, també, un referent mitjançant el foment de bones pràctiques i la realització d’activitats innovadores.

El projecte contempla una col∙laboració entre l’Institut La Mitjana i l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) que girarà al voltant de la recerca actual, principalment en l’àmbit tecnològic, i es treballarà promovent la indagació a l’aula, utilitzant les TIC i fomentant la interrelació amb diferents agents socials.

Les accions que, de moment s'hna dut a terme són:

  • Taller de disseny d’una App [21/04/2107]
  • Taller de Disseny Gràfic [01/03/2017]
  • Taller de Biosensors [22/04/2106]
  • Taller de Forces i Politges [08/03/2016]
  • Taller de Disseny Gràfic [11/02/2016]
  • taller Impressió 3D [25/11/2015]

JCO

Jornada de Campus Oberts

La JCO te com a objectiu de donar a conèixer la UdL i proporcionar als nois i noies un primer contacte amb l’entorn universitari on es desenvoluparà la vida acadèmica i vivencial del futurs estudiants, informar sobre els serveis i les prestacions que ofereix la UdL (correu electrònic, aules d’informàtica, laboratoris, serveis de biblioteca, tutories individualitzades, carnet universitari, mobilitat i altres temes), així com sobre els estudis que s’imparteixen en tots els centres universitaris i en concret a l’Escola Politècnica Superior.

JCO Famílies

Jornada de Campus Oberts per a les Famílies

Aquesta JCO s’adreça a les famílies d’estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior amb  l’objectiu de donar a conèixer la UdL i proporcionar un primer contacte amb l’entorn universitari i les instal·lacions on es desenvolupa la vida acadèmica i vivencial de l’estudiantat als pares i mares de futurs alumnes universitaris, així com informar sobre els estudis, els serveis i les prestacions que s’imparteixen.

Prova Cangur

Prova Cangur de Matematiques

Les proves Cangur són una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional,  l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

Els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per resoldre’ls.

A Lleida la Prova Cangur de Matemàtiques, l'organitza la Societat Catalana de Matemàtiques en col·laboració amb l’Institut Màrius Torres de Lleida, el departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida, l’Escola Politècnica Superior i i el Vicerectorat d’Estudiantat, Postgrau i Formació Continua de la UdL.

A més, des de l’Escola Politècnica Superior s’organitzen una sèrie de Tallers i visites guiades per tal de complementar aquesta jornada.

Ciència al Carrer

Dia de la Ciència al Carrer

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida participa al Dia de la Ciència al Carrer de Lleida, que organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià

La Ciència al carrer és una fira on divulgadors de la ciència, investigadors, professors, empreses i centres docents mostren el seu treball tot intentant fomentar la curiositat, la inquietud, la pregunta, l’esperit crític i l’escepticisme davant les explicacions irracionals. La fira se situa en el centre històric de la ciutat de Lleida, a l’eix comercial, cercant el contacte amb el públic: Avinguda Blondel, la fundació La Caixa, la plaça de les Comèdies, el carrer Major i el pati de l’IEI

Nit Investigadors

La Nit dels Investigadors

L'EPS participa activament a la  Nit dels investigadors amb diversos tallers, xerrades i exposicions de caire científic obertes a tota la ciutadania.

La Nit dels investigadors, que organitzen a la UdL els seus centres de recerca, INSPIRES i INDEST, fa deu anys que se celebra arreu d’Europa amb l’objectiu de convertir el ciutadà en científic per un dia, permetre’l descobrir diferents àmbits de la ciència i sobretot, aconseguir que s’ho passi bé.

En concret les activitats són programades des dels grups de recerca vinculats a l’Escola Politècnica Superior (GREA i Grup de Robòtica)

International Drone Day

Jornada de difusió de la tecnologia Drone

L’International Drone Day, és un esdeveniment mundial per difondre aquesta tecnologia. És una activitat lúdica dedicada a particulars, aficionats, però també a empreses que vulguin mostrar les seves capacitats.

La Jornada s'organitza amb una zona de vol de 9.000 m3 per a les carreres de drones, més de 1.000 m2 per a la zona expositiva de drones, tallers i xerrades, …

   Darrera modificació: