Espai Secundària

Incentivar les vocacions científiques i tecnològiques en els joves

 Descarregar Pdf

L’EPS s’organitza sota un pla d'impuls de les vocacions científiques i tecnològiques que es plasma en l’organització i/o participació en diverses activitats adreçades als alumnes de secundària i batxillerat de la província de Lleida i comarques de Ponent: les mes conegudes comara les competicions de robòtica FIRST LEGO League i  World Robot Olympiad o el Mercat de Tecnologia; I d'altres com per exemple la participació en les diverses Jornades d'Orientació niversitària dels centres, el Projecte Sinergia, etcètera.

JOU's

Jornades d'Orientació Universitària

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) participa de forma activa en les diferents Jornades d’Orientació Universitària que s’organitzen des de els col·legis i instituts d’ensenyament secundari de Lleida i comarques i de la Franja de Ponent, tant per l’alumnat de Batxillerat com de CFGS.

En les diferents JOU’s, l’EPS ofereix sessions informatives sobre els seus estudis de grau i màster amb l’objectiu que els alumnes del/s centres/s organitzador/s coneguin tota la oferta formativa de la branca informàtica, industrial i d’arquitectura tècnica que es pot estudiar des de Lleida. Així mateix, també s’ incorpora la possibilitat de muntar algun tipus de taller pràctic  i  visites guiades individualitzades a les  instal·lacions de l’EPS.

Activitats d'orientació universitària en les que participat l'EPS aquet curs 2017- 18

Projecte Sinergia

Projecte Sinergia per a l'impuls de les vocacions STEM amb l'Institut La Mitjana i l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut la Mitjana de Lleida van signar el conveni de col·laboració  “SINERGIA” amb l’objectiu d’impulsar les vocacions científiques i tecnològiquesen enginyeria i matemàtiques (STEM) entre l’alumnat de secundària així com millorar els seus resultats educatius, fomentar la ciència i l’esperit investigador, impulsar les vocacions,  potenciar la interacció entre el professorat i facilitar el contacte dels estudiants amb la Universitat.

Així mateix, el passat divendres, 3 de novembre de 2017, va tenir lloc la signatura de l’annex al conveni entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament i la Universitat de Lleida (UdL) per desenvolupar el Programa per a l’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques (STEM) també a l’Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida.

Aquest conveni té com a objectiu ajudar els centres educatius que hi participen a què millorin els seus resultats educatius i esdevinguin un referent mitjançant el foment de bones pràctiques i la realització d’activitats innovadores.

El projecte contempla una col∙laboració entre els instituts implicats i l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) que girarà al voltant de la recerca actual, principalment en l’àmbit tecnològic, i es treballarà promovent la indagació a l’aula, utilitzant les TIC i fomentant la interrelació amb diferents agents socials.

 

JCO

Jornada de Campus Oberts

La JCO te com a objectiu de donar a conèixer la UdL i proporcionar als nois i noies un primer contacte amb l’entorn universitari on es desenvoluparà la vida acadèmica i vivencial del futurs estudiants, informar sobre els serveis i les prestacions que ofereix la UdL (correu electrònic, aules d’informàtica, laboratoris, serveis de biblioteca, tutories individualitzades, carnet universitari, mobilitat i altres temes), així com sobre els estudis que s’imparteixen en tots els centres universitaris i en concret a l’Escola Politècnica Superior.

Aquest curs acadèmic la JCO de la UdL es realitzarà el DIVENDRES 9 de FEBRER de 2018

JORNADA DE CAMPUS OBERTS PER A L'ESTUDIANTAT (1r i 2n de batxillerat i de CFGS)

JCO Famílies

Jornada de Campus Oberts per a les Famílies

Aquesta JCO s’adreça a les famílies d’estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior amb  l’objectiu de donar a conèixer la UdL i proporcionar un primer contacte amb l’entorn universitari i les instal·lacions on es desenvolupa la vida acadèmica i vivencial de l’estudiantat als pares i mares de futurs alumnes universitaris, així com informar sobre els estudis, els serveis i les prestacions que s’imparteixen.

S’en duen a terme dues sessions. En concret aquest curs acadèmic es realitzaran:

DISSABTE 7 d'ABRIL de 2018

I JORNADA DE CAMPUS OBERTS PER A PARES I MARES (alumnes de batxillerat, CFGS i les seues famílies)

DISSABTE 5 de MAIG de 2018
II JORNADA DE CAMPUS OBERTS PER A PARES I MARES (alumnes de batxillerat, CFGS i les seues famílies)

Així mateix, aquest proper curs acadèmic l’EPS de la UdL endega algunes titulacions al campus d’Igualada i allí també s’hi realitzarà una sessió específica encara amb la data per definir:

DISSABTE (pendent de data) 2018

JORNADA DE CAMPUS OBERTS IGUALADA PER A PARES I MARES (alumnes de batxillerat, CFGS i les seues famílies)

 

 

Prova Cangur

Prova Cangur de Matematiques

Les proves Cangur són una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional,  l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

Els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per resoldre’ls.

A Lleida la Prova Cangur de Matemàtiques, l'organitza la Societat Catalana de Matemàtiques en col·laboració amb l’Institut Màrius Torres de Lleida, el departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida, l’Escola Politècnica Superior i i el Vicerectorat d’Estudiantat, Postgrau i Formació Continua de la UdL.

A més, des de l’Escola Politècnica Superior s’organitzen una sèrie de Tallers i visites guiades per tal de complementar aquesta jornada.

Aquest curs acadèmic 2017-18 la prova cangur de Matemàtiques es realitzarà el 15 de març

Ciència al Carrer

Dia de la Ciència al Carrer

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida participa al Dia de la Ciència al Carrer de Lleida, que organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià

La Ciència al carrer és una fira on divulgadors de la ciència, investigadors, professors, empreses i centres docents mostren el seu treball tot intentant fomentar la curiositat, la inquietud, la pregunta, l’esperit crític i l’escepticisme davant les explicacions irracionals. La fira se situa en el centre històric de la ciutat de Lleida, a l’eix comercial, cercant el contacte amb el públic: Avinguda Blondel, la fundació La Caixa, la plaça de les Comèdies, el carrer Major i el pati de l’IEI

Nit Investigadors

La Nit dels Investigadors

L'EPS participa activament a la  Nit dels investigadors amb diversos tallers, xerrades i exposicions de caire científic obertes a tota la ciutadania.

La Nit dels investigadors, que organitzen a la UdL els seus centres de recerca, INSPIRES i INDEST, fa deu anys que se celebra arreu d’Europa amb l’objectiu de convertir el ciutadà en científic per un dia, permetre’l descobrir diferents àmbits de la ciència i sobretot, aconseguir que s’ho passi bé.

En concret les activitats són programades des dels grups de recerca vinculats a l’Escola Politècnica Superior (GREA i Grup de Robòtica)

International Drone Day

Jornada de difusió de la tecnologia Drone

L’International Drone Day, és un esdeveniment mundial per difondre aquesta tecnologia. És una activitat lúdica dedicada a particulars, aficionats, però també a empreses que vulguin mostrar les seves capacitats.

La Jornada s'organitza amb una zona de vol de 9.000 m3 per a les carreres de drones, més de 1.000 m2 per a la zona expositiva de drones, tallers i xerrades, …

   Darrera modificació: