Clausthal University of Technology

índex


Adreça: Adolph-Roemer-Straße 2a, 38678 Clausthal-Zellerfeld (Alemanya)
Telèfon:+  (49) 5323 720
Places: 2
Durada (mesos): 6
Dades bàsiques: La Universitat Tècnica de Clausthal és un institut de tecnologia situat a Clausthal-Zellerfeld, a la Baixa Saxònia(Alemanya).
Aquesta petita universitat pública (4.100 alumnes i 500 persones dedicades a tasques administratives, docents i investigadores) gaudeix d'un gran prestigi sustentat en els seus mes de 225 anys d'història (fou creada al 1775) i ocupa, regularment, les primeres posicions entre les millors universitats d'enginyeria alemanya.
Més del 30% dels estudiants (uns 1200 alumnes) i el 20% del personal acadèmic vénen de l'estranger, pel que és una de les universitats més internacionals a Alemanya.

Boto Mobilitat  CapçeleraEncara no disposem d'aquesta informació


La ciutat i/o el campus:
Clausthal - Zellerfeld es la capçalera del municipi de l’Alt Harz al districte de Goslar a la Baixa Saxònia de prop de 13.000 habitants. Es troba a l'altiplà de l'Alt Harz (535-600 m. d’ alçada) tot i que la zona, essent muntanyosa, es poc boscosa  i s’hi troben força prtas i terres de conrreu. Així mateix, dispersos al voltant de Clausthal - Zellerfeld , hi ha nombrosos estanys i rierols.
Mapa Clausthal
La ciutat va ser fundada el 1924 per la fusió dels dos pobles miners, Clausthal (al sud) i Zellerfeld (al nord), per a la forta pressió de les autoritats. La vall entre les dos zones urbanes  marca una "línia divisòria" natural que, a nivell popular,  manté encara separades les dues ciutats tot i que administrativament en són una única.El districte és la llar de la Universitat Tècnica de Clausthal Clausthal.

Clausthal - Zellerfeld  es caracteritza per un clima d'alçada i l'aire net, fet que va propiciar l’establiment d’un balneari reconegut a tot l'Estat. El temps a Clausthal - Zellerfeld  es caracteritza per hiverns especialment llargs i amb neu, forts vents de l' oest . De fet la TU Clausthal es coneix, en to burleta com "l'única universitat amb dos semestres d'hivern. " No obstant, també hi ha nombrosos dies assolellats o amb núvols baixos o boira, ja que Clausthal - Zellerfeld es situa a les baixes de la vall.

Pel que fa als llocs d’interès cal destacar el Museu de la Mineria de l'Alt Harz a Zellerfeld, l'Església del Mercat de l'Esperit Sant a Clausthal del 1642, l’Aula Acadèmica de la Universitat Tècnica de Clausthal del 1601, el Glückauf Saló d'estil Art Nouveau i  el llac Harz Regali, que va ser declarat l'estiu de 2010 Patrimoni de la Humanitat.


clausthal zellerfeld