13 universitats ofereixen, en el marc del World Wide EPS Meeting, els seus programes de mobilitat internacional als alumnes de l'EPS

La 3a edició de la trobada bianual es consolida a l'EPS

Descarregar Pdf
índeffffx
La comitiva en un moment de la visita a la Seu Vella de Lleida

Els estudiants de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) han participat en les presentacions dels programes de mobilitat de les diferents universitats internacionals, en el marc del segon World Wide EPS Meeting (WWEPS), que organitza l'EPS des d'avui, dijous 22 de novembre fins al dissabte 24 de novembre.

L'EPS considera el procés d'internacionalització del centre un aspecte primordial, tant per la seva pròpia implantació i consolidació com a centre de referència com per al futur professional de els seus estudiants. Aquest procés ens ha de permetre afrontar el futur amb optimisme i amb una visió global i oberta al món.

En la presentació de la Jornada, el director de l'EPS, Francesc Giné, defensa el que considera els tres eixos principals i estratègics de l'EPS: la internacionalització, la qualitat i l'ocupabilitat per tal que "els futurs professionals sorgits de l'Escola Politècnica Superior siguin capaços d'afrontar amb les màximes garanties d'èxit els seus futurs reptes laborals i comprenguin i visualitzin de forma global les, cada cop més nombroses i excel·lents oportunitats laborals que s'ofereixen a escala europea i mundial". Per la seva banda, la vicerectora de relacions internacionals i cooperació de la UdL, Àstrid Ballesta, ha destacat el compromís ferm de la UdL vers aquests objectius expressats per la direcció de l'EPS i la voluntat de continuar apostant per la internacionalització, en ambdues direccions, com un dels pilars futurs de la UdL.

Cristian Solé, sotsdirector de relacions internacionals de l'Escola Politècnica Superior ha explicat que l'objectiu futur de l'Escola és gaudir d'una doble titulació internacional en cada un dels graus i màsters de l'Escola, ampliats recentment amb la incorporació de les titulacions que ofereixen al campus Igualada: Grau en Enginyeria Química, Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística, Grau en Tècniques d'Interacció Digital i en Computació i Màster en Enginyeria del Cuir.

Actualment l'oferta de dobles titulacions internacionals de l'EPS és:

- Doble Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació i Civil Engineering (VIA UC - Dinamarca)

- Doble Grau en Enginyeria Mecànica i Energy and Environmental Engineering (NOVIA UAS - Finlàndia)

Doble Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Electrical Engineering (Novia UAS - Finlàndia)

- Doble Màster en Enginyeria Informàtica i Computer Science (ITB - Indonèsia)

Després d'una petita visita guiada a les instal·lacions de l'EPS i al campus de Cappont, s'ha dut a terme una presentació particular de les institucions adreçada als alumnes de l'Escola Politècnica Superior. En aquestes presentacions, alumnes de l'EPS que en aquests moments estan gaudint d'una experiència de mobilitat internacional en les universitats visitants, han explicat als assistents la seva vivència i com aquesta experiència internacional està influint en el devanir dels seus estudis i la seva vida.

A la tarda està prevista una segona presentació particular de les universitats adreçada a alumnes de batxillerat d'alguns centres educatius de les comarques de Lleida i el lliurament, de mans d'en Ronnie Sundsten i Roger Mäntylä de la Universitat finesa de Novia, als alumnes Cedric Ortiz, Carles Gatius i Enric Calavia, el títol del Double Bachelor of Engineering, Energy and Environmental Engineering que van cursar aquest passat curs acadèmic.

Finalment aquesta primera jornada finalitzarà amb una visita al Celler de Raimat.

La segona jornada de la WWEPS, del divendres 24 de novembre, s'organitzà tipus fira, on cada institució va muntar un stand propi on rebien personalment a tots i cada un dels alumnes interessats en la seva oferta de mobilitat i els explicaven i aclarien particularment els dubtes i inquietuds que poguessin tenir. Així mateix també es van organitzar reunions paral·leles amb els coordinadors de les titulacions de l'EPS.

Aquest acte, organitzat per l'Escola Politècnica Superior pretén, no tan sols tenir repercussió dins de l'àmbit de la Universitat de Lleida, sinó també tenir un abast més global dins de la ciutat. Es pretén mostrar que la ciutat de Lleida i el seu entorn és atractiva com a destinació d'estudiants internacionals i, a més, posseeix el potencial suficient en l'àmbit universitari, empresarial i industrial per a establir relacions amb altres institucions universitàries d'arreu del món. Per aquest motiu, aquest segona jornada finalitzarà amb una visita guiada a la Seu Vella de Lleida i una recepció ofical a l'Ajuntament de Lleida.

Tanmateix, la darrera jornada del World Wide EPS meeting, el dissabte 25 de novembre, els participants es van desplaçar al nou campus d'Igualada on, a banda de visitar les instal·lacions del campus, també van aprofitar per realitzar una visita a l'esglèsia de Montserrat, al museu del cuir Cal Granotes i van assitir a una recepció oficial per part de l'Ajuntament d'Igualada.

Les universitats participants en aquesta tercera edició del World Wide EPS Meeting són:

VIA UC (Denmark)

NOVIA UAS (Finland)

Aland UAS/Högskolan på Åland (Finland)

Fontys University of Applied Sciences (The Nederlands)

Silesian University of Technology (Poland)

Instituto Politécnico da Guarda (Portugal)

Universidad Nacional Abierta y a Distancia - UNAD (Colombia)

CIATEC (México)

Dipartimento di Ingegneria "Enzo Ferrari"- UNIMORE (Italia)

FACENS (Brazil)

Ege University (Türkçe)

Universidad Autónoma de Nayarit (México)

Institute of Computing University of Campinas (Brazil)

 

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL: L'EPS enforteix la seua col·laboració amb 12 universitats d'arreu del món