El sector de les TIC, capdavanter i estratègic a Catalunya

Més de 15.000 empreses, empren a més de 115.000 treballadors

Descarregar Pdf

L'Observatori TIC, recentment creat per la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat ha fet public avui, al Mobile World Congress (MWC), l’informe sobre el sector TIC a Catalunya.

El sector de les TIC (Tecnologies de la Informació i el Coneixement) està integrat a Catalunya per 15.077 empreses, que empren a 115.600 treballadors i que facturen uns 16.000 milions d'euros, la qual cosa converteix aquest àmbit en un dels més dinàmics, amb un creixement per sobre de la mitjana i que suposa un increment del 17% respecte a les empreses existents al 2014.

Daniel Marco, director de l'estratègia SmartCat, també ha subratllat que el volum de negoci del sector TIC s’estima en els 19.000 milions i el nombre de persones que empra en 2017 ha augment at un 10 % aquest darrer any.

Malgrat aquest increment de l'ocupació en el sector, Marco ha lamentat la falta de talent, per la qual cosa ha urgit l'impuls de programes per incentivar la formació d'aquests professionals.

Malgrat això, Marco ha subratllat que les TIC és un sector capdavanter i estratègic que representa ja el 3,4% de l'ocupació i el 8% del PIB.