Es simplifica l'ús del HeadMouse i el VirtualKeyboard

Descarregar Pdf

headmouse2010UdL

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL

La Càtedra Indra-Fundación Adecco de la Universitat de Lleida (UdL) ha simplificat l'ús del ratolí i el teclat virtuals per a persones amb discapacitat motriu introduint la possibilitat de configurar macros, és a dir, reduir a un sol clic la pulsació d'una seqüència de tecles. Es tracta d'automatitzar accions de teclat per estalviar temps i augmentar la productivitat introduint la possibilitat de configurar macros, és a dir, reduir a un sol clic la pulsació d'una seqüència de tecles.

El projecte del Headmouse i el VirtualKeyboard va néixer fa cinc anys amb l'objectiu de m illorar l'accés dels discapacitats a les noves tecnologies i facilitar-los la integració laboral. Des llavors ja s'han fet en tot el món més de 340.000 descàrregues gartuïtes mitjançant la pàgina de Indra i la de la UdL.

De cara al futur, el professor Jordi Palacín ha explicat que la Càtedra Indra-Fundación Adecco d'Accessibilitat a les TIC continuarà treballant per compatibilitzar el ratolí i el teclat virtuals amb els programes de gestió utilitzats a les empreses. Un pas més serà la continuació REM, de control amb els ulls. Els experts de la UdL també estan treballant en un Assistent Personal Robòtic (APR) per facilitar la integració laboral dels discapacitats.

En el marc de l'acte de presentació, tant el rector de la UdL, Roberto Fernández, com el director d'Indra a Catalunya, Manel Brufau, i el coordinador de la Fundación Adecco a Catalunya, Francisco Javier Pérez, han reafirmat el seu compromís amb la responsabilitat social a través de la renovació del conveni de col·laboració subscrit en 2008. Els objectius de la Càtedra Indra-Fundació Adecco de la UdL es materialitzen en l'actualització del sistema Headmouse i l'optimització del VirtualKeyboard.

Premsa

16 de febrer de 2012

La Mañana

Bon Dia

diarisegre

diarisegre