GREA Innovació Concurrent lidera el projecte internacional INNOSTORAGE d'emmagatzematge d'energia tèrmica

Descarregar Pdf

grea-puigverd-udl

La Comissió Europea, en el marc del Programa d'intercanvi internacional de personal investigador (IRSES) - Marie Curie, que aplega experts de diferents universitats amb la finalitat d'estudiar diferents sistemes d'emmagatzematge tèrmic ha finançat amb una dotació de 142.800 euros el projecte INNOSTORAGE que coordina el grup de recerca GREA Innovació Concurrent de la Universitat de Lleida, liderat per la professora de l'Escola Politècnica Superior, la Dra. Luisa F. Cabeza.

L'objectiu del projecte, que tindrà una durarà de quatre anys, es trobar nous sistemes d'emmagatzematge d'energia tèrmica que aconsegueixin estalviar energia i reduir de forma significativa les emissions de CO2, aplicats especialment a les energies renovables, que utilitzen els anomenats materials de canvi de fase (PMC).

Aquests materials (parafines, sals, àcids grassos, ...)  guarden calor o fred en el seu canvi de sòlid a líquid. Implementar aquest tipus de sistemes, explica Luisa F. Cabeza, pot suposar un important estalvi d'energia i la disminució de les emissions de CO2.

INNOSTORAGE, inclou intercanvis de personal investigador entre les institucions que hi participen. Així, a partir d'inicis d'any, visitaran la UdL 6 experts dels Estats Units, Nova Zelanda i Austràlia, mentre que 9 persones de la Universitat de Lleida es desplaçaran a les seues respectives universitats a partir del proper estiu.

Grea-tesicecy

Premsa

29 d'octubre de 2013

diarisegre

La Mañana

Bon Dia

Web

3cat24

acn

La Vanguardia