3a Setmana de la Construcció Sostenible

Organitzada per l'Escola Politècnica Superior i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació

Descarregar Pdf

De l'11 al 15 de novembre de 2019  l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà una sèrie de conferències, tallers i visites tècniques en el marc de la 3a edició de la  Setmana de la Construcció Sostenible, organitzada per l'EPS i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació.

Totes les activitats de la Setmana de la Construcció Sostenible són obertes i gratuïtes, però cal una INSCRIPCIÓ PRÈVIA via mail a la coordinadora del GATE [coord.gate@eps.udl.cat]  indicant nom i data d'assistència, per tal de portar un control dels assistents. Així mateix es requereix una inscripció prèvia a les visites per tal d'organitzar i coordinar l'autocar.

Els alumnes que ho desitgin poden optar a crèdits de Matèria Transversal; Per fer-ho caldrà una inscripció prèvia a la Seu Electrònica de la UdL. La matrícula al curs de matèria transversal comporta l'assistència de com a mínim al 80% de les sessions

 

La 3a Setmana de la Construcció Sostenible s'organitza d'acord amb el següent programa:

 

Dilluns, 11 de novembre

  • 12h-14h: Construcció amb terra: fabricació de blocs de terra comprimida. Josep R. Castro (UdL), Marc Saladrigues i Xavier Marco.   Taller dirigit als alumnes dels Instituts. Laboratori de Materials - Edifici CREA (Pere Cabrera, s/n
  • 15H-19h: Biohabitabilitat. Carles Labèrnia. Taller pràctic. Sala de Graus - Edifici EPS (Jaume II, 69)

Dimarts, 12 de novembre

  • 14:30h-20h: Visita Tècnica a les instal·lacions de la fàbrica de Fustes Sebastia, Rialp. (http://www.sebastia.eu/)

Inscripció a l’autocar sempre que no es matriculi a la Matèria Transversal: Seu Electrònica de la UdL

Dimecres, 13 de novembre

Dijous, 14 de novembre

  • 15:30h-17:30h: Qualitat de l'àmbient interior. Sònia Hernandez-Montaño, bioarquitecta. (https://www.arquitecturasana.com/). Sala de Graus - Edifici EPS (Jaume II, 69)
  • 17:30h-19h: Gestión de recursos y gestión de residuos desde la Permacultura. Permapreta baño seco y compostero. Permapreta. Taller demostratiu (http://www.permapreta.com/). Sala de Graus - Edifici EPS (Jaume II, 69)

Divendres, 15 de novembre

Inscripció a l’autocar sempre que no es matriculi a la Matèria Transversal: Seu Electrònica de la UdL

Ponència Virtual (El vídeo estarà disponible online per als inscrits.)

  • Video: "El Agua en la Bioconstrucción" Ernesto Cidad, Ingeniero Químico especializado en Agua y Medio Ambiente. Agua Ecosocial (https://aguaecosocial.com/)

Una introducció general a les instal·lacions d'aigua domèstica per als que pretenguin iniciar un projecte d'habitatge sostenible i vulguin incloure a l'aigua com un dels factors clau:

1. Introducció a l'aigua domèstica
2. Instal·lacions interiors
3. Estalvi d'aigua
4. Qualitat de l'aigua
5. Habitatges aïllats