Invelon Technologies, iniciativa pionera de fabricació de pròtesis humanes amb impressió 3D i a preu low cost

Creada per estudiants de la Universitat de Lleida (EPS i FDET)

Descarregar Pdf

Ahir, el diari La Mañana, dedicar el seu reportatge interior a la startup Invelon Technologies, una iniciativa pionera desenvolupada per uns joves de Lleida, John Amin, estudiant del grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l'Escola Politècnica Superior de la UdL i en Joan Folguera, graduat en Administració i Direcció d'Empreses de la mateixa universitat.

Els joves dirigeixen la startup que està ubicada al Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida) i persegueixen la idea d'una mà biònica impresa en 3D, un procediment que redueix molt els costos sense necessitat de passar per quiròfan amb tecnologia no intrusiva, funcional, realista i de baix cost. L'eina impresa en 3D funcionaria a través d'uns sensors bio-elèctrics que llegeixen l'impuls de la diferència del voltatge del múscul de estirar-se i relaxar que a part de l'electrònica, amplifica i filtra aquest senyal controlada dit a dit amb un motor que ajudaria a realitzar gestos com el de pinça o adherència.

El prototip elaborat amb plàstic biodegradable per evitar reaccions al·lèrgiques té l'objectiu d'acabar en una pròtesi final en què es utilitzarien materials com el niló o un altre d'alta resistències. En l'actualitat, treballen en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL) en un software digital que permeti controlar els diferents comandes a través de les impressors i poder gestionar-los de forma més còmoda.

Darrerament, Invelon Technologies i els seus impulsors han aconseguit una bona colla de premis i reconeixements: Premi Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2017, finalistes als III Premis Campus Iberus - CLH Emprende, guanyador del Yuzz Lleida, guanyadors del Concurs Idea de Desenvolupament d'Idees de Negoci Innovadores de la UdL