Jornada AgroSmart conjunta entre l'ETSEA i l'EPS

Descarregar Pdf

IMG_5433

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) i  l‘Escola Politècnica Superior (EPS), amb el recolzament del Vicerectorat de Política Científica i Tecnològica i el Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), van celebrar la Jornada AGROSMART.

El concepte AgroSmart té a veure amb l'explotació, la gestió i el reconeixement del món agrari i forestal de manera intel·ligent; amb buscar, al seu torn, el major aprofitament dels recursos, la major productivitat i eficiència i, per descomptat, amb procurar la millor qualitat de vida de les persones i el màxim respecte per l'entorn i el medi ambient.

Tot i que les Smartcities s'han desenvolupat especialment en l'àmbit urbà i vinculades a la prestació de serveis. des de la Universitat de Lleida (UdL), creiem que les bases d'un model Smart són aplicables en un entorn com l'agroalimentari. Es per això que l'ETSEA i l'EPS van endegar el curs passat un estudi sobre el grau de potencialitat que tenen els grups de recerca de totes dues Escoles al voltant del concepte d'AgroSmart, cercant noves sinergies entre els grups que permetessin poder accedir a projectes de més envergadura.

logosnous3-640x480

Per mostrar el fruit d'aquest estudi i començar a definir projectes concrets al voltant d'AgroSmart que puguin aixoplugar diferents grups de tots dos Centres, les direccions de l'EPS i ETSEA van organitzar aquesta Jornada d'AgroSmart, d'acord al següent programa:

9h30': Benvinguda Dr. Albert Sorribes.  Vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL 9h45': Presentació Estudi  AgroSmart a la UdL Dra. Luisa F. Cabeza. Directora Centre Recerca INSPIRES, UdL (Institut Politècnic d'Innovació i Recerca en Sostenibilitat) 10h: Presentació grups recerca EPS-ETSEA (Sessió I) Modera: Dr. Narciso Pastor. Director ETSEA, UdL. - 10h: Dinàmica de C i N en Sistemes Agrícoles Extensius de Zones Mediterrànies. Dr. Carlos Cantero (ETSEA). - 10h10': Intel·ligència Artificial. Dr. César Fernàndez. (EPS). - 10h20': Agronomia i Qualitat de Cultius Extensius. Dr. Gustavo Slafer (ETSEA) i Dr. Jaume Lloveras (ETSEA) - 10h30': Energia pel Medi Ambient i Agrometeorologia. Dr. Joan Ignasi Rosell (EPS). - 10h40': Projecte e-Wood, un cas de col·laboració. Dr. Daniel Chemisana (EPS) i Dr. Joan Antoni Bonet (ETSEA). - 10h50': Agricultura de Precisió, Agròtica i Agrotecnologia (GRAP). Dr. Joan Ramon Rosell (ETSEA) i Dr. Alex Escolà (ETSEA) 11h: Pausa Cafè 11h30': Presentació grups recerca EPS-ETSEA (Sessió II) Modera: Dr. Francesc Giné. Director EPS, UdL. - 11h30': Interacció Persona-Ordinador i Integració de Dades (GRIHO). Dr. Toni Granollers (EPS). - 11h40': Planificació del Paisatge, Gestió Forestal i Conservació de la Biodiversitat. Dr. Frederic Casals (ETSEA). - 11h50': Energia i Maquinaria Agroindustrial (GREA). Dra. Luisa F. Cabeza (EPS). - 12h: Millora Genètica i Gestió del Porcí. Dr. Joan Estany (ETSEA). - 12h10': Computació Distribuïda. Dr. Francesc Solsona (EPS). - 12h20': Departament d'Administració d'Empreses i Gestió  Econòmica dels Recursos Humans. Dra. Natàlia Aldaz (FDE). - 12h30': Criptografia i Grafs. Dr. Francesc Sebé (EPS). 12h50': Posta en Comú Dr. Albert Sorribes.  Vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL. IMG_5453 Premsa 3 d'octubre de 2013 La Mañana Bon Dia diarisegre 4 d'octubre de 2013 diarisegre