Jornada d'orientació universitària a l'Institut Institució Igualada

Descarregar Pdf
EO9KlZzXUAAszjV
Taller de Física: forces

Avui dijous 23 de gener, l'Escola politècnica Superior (EPS) ha ofert al Campus Igualada-UdL una jornada d'orientació universitària als alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Institució Igualada, coordinada per la Sotsdirectora d'Estudiantat, Promoció i Qualitat de l'escola, Susana Maza i la coordinadora al Campus Rosa Cuadros, en col·laboració amb els professors de l’EPS, Ferran Badia i Bernat Esteban.

La jornada ha constat d’una xerrada informativa sobre les possibilitats d'estudis que ofereix l'EPS i la realització del taller:

Física: forces

L’objectiu del taller és familiaritzar-se i entendre el caràcter vectorial de les forces. Consisteix en un conjunt de simples experiències :

  • L’arrossegament d’un cos amb una corda.
  • L’arrossegament d’un cos amb dues cordes.

Es construeix un dispositiu de simple fabricació (politges) per tal d'il·lustrar i entendre la composició de tres forces en un punt.

 

L'activitat s'organitza sota un pla d'impuls de les vocacions científiques i tecnològiques de l'EPS que es plasma en l'organització i/o participació en diverses activitats adreçades als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de les seves zones d'influència: la província de Lleida, les comarques de la franja i, des del curs acadèmic 2018-19, també la província de Barcelona, gràcies a la titularitat del Campus Universitari Igualada-UdL, un campus que la Universitat de Lleida té a la ciutat d'Igualada.

L'EPS compta amb un ampli Catàleg de tallers i activitats de transferència Secundària-Universitat per donar a conèixer la seva oferta formativa diferencial de Grau i Doble Grau: dobles graus internacionals, aprenentatge en anglès, modalitat de formació dual, etcètera.

Si voleu que participem en la vostra Jornada d'Orientació Universitària, organitzem algun taller o bé voleu organitzar una visita guiada les nostres instal·lacions, ... Sigui quina sigui la vostra necessitat, podeu contactar amb nosaltres (a Lleida, smaza@matematica.udl.cat i a Igualada, rosa.cuadros@udl.cat, per WhatsApp al 638 086 190, o bé a les xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram) i en parlem!