L’EPS protagonista de “El Debat de Lleida Activa” amb un programa dedicat a l’enginyeria per a un món sostenible

Descarregar Pdf

L’Escola Politècnica Superior de la UdL va ser protagonista d’un nou programa de “El debat de Lleida Activa’ a Lleida TV amb un especial dedicat a lenginyeria per a un món sostenible que va servir de marc per explicar el nou Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat que l’EPS té previst iniciar aquest proper curs acadèmic 2017-18.

Les comarques de Lleida són un pol energètic de primer ordre. Centrals hidroelèctriques centenàries, parcs eòlics cobrint les serres prelitorals, plantes fotovoltaiques a tot arreu… I una universitat amb potents grups d’investigació sobre energies renovables. D’aquí que la posada en marxa d’un nou grau a l’Escola Politècnica Superior de la UdL, Enginyeria de l’Energia i la Sostenibilitat, sigui pràcticament un repte obligat.

La nova titulació s’estrena aquest pròxim curs i de moment estarà limitat a quaranta places. La projecció de futur d’aquesta nova especialitat és il·lusionant, perquè coincideixen la majoria d’experts que el món demana persones formades en el desenvolupament econòmic energèticament sostenible, un repte que el planeta té plantejat amb el canvi climàtic trucant a la porta.

El programa va entrevistar Francesc Giné, director de la Politècnica; i va dur a terme una taula redona en què van participar Salvador Samitier, director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic; Daniel Chemisana, responsable del Grup d’Energia Solar de la UdL; i Josep Dalfó, director general de l’empresa DEKRA Ambio. Així mateix també va comptar amb la participació en vídeo de María Malaxechevarría, directora general de sostenibilitat de Endesa i de la catedràtica de la UdL i directora del centre de recerca Inspires, Luisa F. Cabeza.