L’EPS viu la seva nit especial al 6è sopar d’antics alumnes, PDI i PAS

Descarregar Pdf

El passat divendres és va celebrar el 6è Sopar d’antics alumnes, professorat i PAS de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) al Restaurant Paddock Brasa amb la presència de més de 80 persones entre antics alumnes, professorat, PAS i autoritats com ara el Sr. Delfí Robinat, President del Consell Social de la UdL, el Sr. Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovacuió i Empresa de la UdL, el Sr. Carles Capdevila, vicerector de Personal Acadèmic de la UdL, el Sr. Josep Ramon Freixanet i el Sr. Xavier Tarrús, en representació de l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida (AETI) o els degans/presidents dels diferents col·legis professionals:

- Sr. Ramon Grau, Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (Cetill)

- Sr. Francesc Barberà, President del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida (Caat)

- Sr. Miquel Conesa, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC)

- Sr. Eduard Martín, Degà del Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya (COEINF)

- Sr. Joaquim Llop, President del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya – Demarcació de Lleida (COEIC)

Va inaugurar el sopar el director de l’EPS, Francesc Giné, que va emfatitzar la importància de l’obtenció de l’acreditació de les titulacions a nivell nacional i internacional de les titulacions de l’Escola , així com la preocupació per la manca de vocacions tecnològiques entre el jovent i els problemes d’ocupabilitat que, en un futur, aquest fet pot generar a empreses de Lleida. El director també va voler destacar l’esforç que s’està duent a terme des del centre en la internacionalització dels estudis, implementant un mapa de dobles graus i màsters amb diverses universitats estrangeres i, finalment, l’aposta per una nova oferta formativa de l’EPS concretada en dos nous estudis de Grau: el Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat que s’endegarà aquest curs 2017-18 i el Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives que s’està preparant per iniciar-lo e curs 2018-19.

Com ja es habitual el sopar va servir de marc per al lliurament d’una sèrie de premis i distincions lligades a l’activitat i la vida de l’Escola.  En primer lloc es va realitzar el lliurament dels Premis EPS als alumnes amb els millors expedients acadèmics dels curs anterior en cadascuna de les titulacions impartides a l’Escola. El premi era un any de col·legiació gratuïta en el Col·legi corresponent i un detall sorpresa …

Els estudiants guardonats van ser:

- Guayente Minchot Ballarín, millor expedient acadèmic del Grau en Arquitectura Tècnica. Va rebre el premi de mans del Sr. Francesc Barberà López, President del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Lleida i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual, i va recollir-lo en el seu nom el professor del GATE, el Sr. José Ramon Castro.

IMG_4504

- Maria Alba Ribó Palenzuela , premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Va rebre el premi de part del Sr.Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual.

IMG_4506

- Sergi Gómez Terès, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Mecànica. Va rebre el premi de part del Sr.Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual.

IMG_4507

- Meritxell Jordana Gavieiro, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Miquel Conesa i Pellicer, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual.

IMG_4509

- Jordi Bartolomé Tomàs, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Eduard Martín Lineros, representant del  Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual.

IMG_4510

- Rubén Antonio Lupiáñez Chanes, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Industrial. Va rebre el premi de mans del Sr. Joaquim Llop, President del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Lleida i del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Ferran Badia Pascual, i i va recollir-lo en el seu nom el professor Josep Argelich.

IMG_4514

Moltes felicitats a tots ells!

Posteriorment es va celebrar el lliurament del Premi AETI, que atorga l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida i l’EPS de la UdL. Els alumnes guardonats van rebre els seus premis, una dotació econòmica de 600€, de mans del Sr. Xavier Tarrús,  i el Sr. Josep Ramon Freixanet, representants de l’Associació.

Millor Treball Final del Grau en Enginyeria Informàtica

Títol: Desenvolupament d’un prototip d’e-mail amb encriptació basada en la identitat
Alumne: Meritxell Jordana Gavieiro
Director/s: Josep M. Miret Biosca

.IMG_4515

 

 

Millor Treball Final del Grau en Enginyeria Informàtica (ex-aequo)

Títol: Les xarxes sense fils des del punt de vista de la seguretat informàtica
Alumne: Ferran Verdés Castelló
Director/s: Carles Mateu Piñol

IMG_4518

Després d’aquest primer reguitzell de premis, els assistents van gaudir d’un excel·lent sopar, per continuar la vetllada amb una de les novetats d’aquest any: el lliurament de premis del I Open de Tennis EPS “Inspiring the Future” que van lliurar l’organitzador principal i el jutge-àrbitre de la competició, Gabriel Pérez i Adrià Mateo, respectivament. A tots els participants assistents al sopar se’ls i va lliurar una dessuadora de l’EPS de record i es va lliurar copa  de finalista a l’Isaac García i el premi al guanyador del I Open de Tennis EPS, en Joan Cabós.

IMG_4557

Un cop finalitzat el sopar es va dur a terme el lliurament dels dos premis restants. En primer lloc es va atorgar la Distinció a la Qualitat Docent EPS “Joan Gimbert” , en reconeixement a la tasca docent realitzada pel professorat de l’Escola.

Aquests premis porten el nom d’en Joan Gimbert, qui fou professor de l’EPS des de els seus inicis, i qui destacà per la seva dedicació a la docència i la innovació a l’aula per tal d’apropar les matemàtiques als seus alumne, i es preocupà especialment per mostrar-los les seves aplicacions en el camp de les enginyeries.

Els membres de la comissió avaluadora i aplicant la normativa de la distinció, acordar atorgar les següents mencions i la distinció, que van lliurar el  President del Consell Social de la UdL, el Sr. Delfí Robinat i el Vicerector de Personal Docent de la UdL , el Sr. Carles Capdevila:

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN  ARQUITECTURA TÈCNICA AL SR. JOSÉ RAMON CASTRO CHICOT

IMG_4563

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA A LA SRA. SUSANA MAZA SABIDO. Va recollir el premi el professor Isaac García.

IMG_4565

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA INFORMÀTICA A LA SRA. MAGDA VALLS MARSAL

IMG_4561

I Finalment , la DISTINCIÓ AL MILLOR DOCENT EPS DEL CURS 2014-15 PEL GRAU EN ENGINYERIA MECÀNICA va recaure en el  SR. JORDI CASANOVAS SALAS, que va agrair la distinció, va recordar de forma emotiva la figura personal i acadèmica del professor que dona nom al premi, Joan Gimbert i, finalment, va voler destacar el que per ell serien els dos aspectes fonamentals del que seria un bon professor: d’una banda la implicació, la professionalitat del docent i, d’altra banda, la capacitat de transmetre als alumnes emocions a més de coneixements …

IMG_4568

IMG_4573

Finalment es va realitzar el lliurament del PREMI ALUMNI EPS, en dos categories: Trajectòria Professional i Emprenedoria.

Els guardonats en aquesta segona edició van rebre la Distinció de mans del Sr. Josep M. Moragues, President de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la UdLde la UdL, el Sr. Sergio Callen, el darrer guanyador del Premi Alumni EPS a la Trajectòria Professional i el Sr. José Luís Pociello, guanyador del Premi Alumni EPS a l’Emprenedoria l’any passat.

El jurat va decidir concedir el Premi Alumni EPS 2017 a l’Emprenedoria als Srs. Robert Cabrera, Damià Castells i Sergio Luaces, antics alumnes d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i Gestió de l’EPS per la creació l’any 2011 de l’empresa Blackpier. Compromisos laborals ineludibles van impossibilitar l’assistència d’en Sergio.

IMG_4591

Un viatge a Xangai d’en Joel Joli, CEO actual de l’empresa, va ser la llavor que va permetre mesos després que en Sergio Luaces, Enginyer Tècnic Informàtic de Sistemes per l’EPS de la  UdL (2008-09), el seu amic Robert Cabrera, Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l’EPS de la  UdL (2007-08) i en Damià Castells, també Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l’EPS de la  UdL, tots ells menors de 30 anys, crear l’any 2011 BLACKPIER, un servei de sastreria personalitzat a la xarxa. Blackpier reinventa el concepte de sastreria tradicional servint-se de les noves tecnologies. Es una sastreria virtual que va començar el seu camí el 2012. Amb seu a Lleida i oficina logística a Xangai, la marca ha aconseguit que el seu innovador concepte de confecció de vestits, camises i pantalons d’home a mida traspassi fronteres, operant en l’actualitat en països com Espanya, Regne Unit, Itàlia, França i Rússia, tenint previst en un futur donar el salt als Estats Units.

L’empresa lleidatana va aconseguir l’any 2015 l’accèssit a la segona edició del premi Smart People with Smart Ideas concedit per l’Ajuntament de Lleida. Des de que van iniciar el seu projecte l’any 2011 han acumulat creixements superiors al 20% anual.

Finalment, el guanyador del Premi ALUMNI EPS a la Trajectòria Profesional,  va ser el Sr. Joan Cabós Fabregat, antic alumne d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) de la promoció del 1994.

IMG_4596

En Joan Cabós es Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per l’EPS de la  UdL i Enginyer Informàtic per la UPC. Va ser professor associat de la UdL del 1996 al 1998 i posteriorment IT Manager de l’empresa Aldoc Europe NV. Paral·lelament l’any 1997 funda la seva pròpia empresa FACTORY DATA SL especialitzada en serveis de la tecnologia de la informació en el sector de la postvenda del automòbil, en especial en el desenvolupament de catàlegs electrònics i processament d’informació des de un ampli ventall de fons.

A Factory Data l’objectiu principal és el de recopilar la informació, normalitzar i posar-la a disposició dels clients a partir d’interfícies d’usuari intuïtives i alhora molt potents. Un clar exemple seria el catàleg electrònic Elecsys amb clients en més de 20 països.

Ja entrada la nit va cloure el 6è sopar d’Antics Alumnes, PDI i PAS de l’EPS amb un brindis en honor de tots els guardonats a la vetllada: Millors Expedients, Premi AETI , Distinció docent EPS ”Joan Gimbert” i Premi Alumni EPS, amb el desig d’un any ple de bones noticies per l’Escola i per tots els assistents. Així mateix, en Francesc Giné va acomiadar l’acte anunciant el tancament dels actes de commemoració del 25è aniversari de l’Escola amb l’edició i publicació  d’un llibre de fotografies de l’EPS, l’atorgament  de la Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a l’EPS que es realitzarà el proper 18 d’abril i la futura instal·lació de dos interruptors d’oli cedits per Endesa.

GALERIA FOTOGRÀFICA