La UdL acull una reunió del projecte europeu SolBio-Rev

La UdL participa en el projecte a través del Grup de Recerca GREia

Descarregar Pdf

Avui, dimecres 25 de setembre, la sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL) acull la reunió de treball del projecte europeu del programa Horitzó 2020 per desenvolupar un sistema d'energia basat en l'ús de recursos renovables, aplicable a tot tipus d'edificis i sense restricció geogràfica, SolBio-Rev (Solar-Biomass Reversible energy system for covering a large share of energy needs in buildings), coordinat per la Universitat Politècnica Nacional d'Atenes, amb un pressupost de gairebé 4,8 milions d'euros tindrà una durada de 4 anys.

El projecte, que es iniciar el passat mes de maig en una primera reunió celebrada els dies 20 i 21 de maig a la capital grega, està format per quinze participants de set països europeus: Grècia, Espanya, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica i Àustria. Inclou universitats, centres de recerca i empreses. En concret la UdL participa a través del Grup de Recerca GREia, encapçalat per la Dra. Luisa F. Cabeza, aportant els seus coneixements en tasques d'estratègies de control òptimes, simulacions i experimentació de components, i liderant les activitats relacionades amb l'anàlisi del cicle de vida i econòmic del nou sistema.

L'objectiu general del projecte és desenvolupar un sistema d'energia basat en l'ús de recursos renovables -com l'energia solar, l'ambient i la biomassa- que permeti cobrir de manera rendible les necessitats de calefacció i refrigeració, així com una part de la demanda elèctrica en edificis de diversos tipus, ja siguin nous o rehabilitats, de diverses mides i en qualsevol tipus d'entorn. Disposarà d'un control intel·ligent per gestionar i optimitzar el seu funcionament, alhora que serà fàcil d'utilitzar per a l'usuari.

El concepte SolBio-Rev sorgeix per donar una solució al mercat que permeti reduir la dependència dels combustibles fòssils, basant-se en la integració de captadors solars tèrmics amb tubs de buit combinats amb mòduls termoelèctrics i una caldera de biomassa. Estaran connectats amb una configuració innovadora d'alt rendiment capaç de generar fred, calor, o electricitat, depenent de les necessitats de l'edifici.

 

PROGRAMA

SolBio-Rev 1st Board Meeting

25 SEPTEMBER 2019, University of Lleida (UDL), Spain

Participants list:

No.

Participants

Acronym

Country

1 (Coord.)

National Technical University of Athens

- Sotirios Karellas

- Antonios Charalampidis

NTUA

EL

2

Friedrich-Alexander UniversitätNürnberg-Erlangen

- Jürgen Karl

- Maximilian Weitzer

FAU

DE

3

Fahrenheit GmbH

- Charles Peurois -

FAHREN

DE

4

ConsiglioNazionaledelleRicerche - ITAE

- Andrea Frazzica

- Valeria Palomba

ITAE

IT

5

T.E.A.V.E Ltd.

- Klearchos Chalikakis

TEAVE

EL

6

AkoTecProduktionsgesellschaftmbH

- Uwe Sonnenfeld

- Antje Ziegler

AKOTEC

DE

7 (Host)

Universidad de Lleida

- Luisa F.Cabeza

- Josep Argelich

- Jordi Planes

- Emiliano Borri

- Marta Cháfer

- Noelia llantoy

- Rosa Vaquera

 

UDL

ES

8

Daikin Air-conditioning Hellas Sa

- Nikolaos Barmparitsas

DAIKIN

EL

9

University Of Sussex

- Donal Brown

UOS

UK

10

DBC Europe S.A.

- George Sidiras

DBC

BE

11

Karlsruhe Institute of Technology

- Leonard Franke

KIT

DE

12

ÖkoFENForschungs-undEntwicklungs GmbH

- Roland Pargfrieder

OKOFEN

AT

13

UniversitàDegli Studi di Messina

- Luigi Calabrese

UNIME

IT