Luisa F. Cabeza, rep la Medalla Narcís Monturiol

Descarregar Pdf

031012_MEDALLES_NARCIS_MONTURIOL 045

El Conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell i el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, van entregar ahir les distincions Narcís Monturiol en reconeixement al mèrit Científic i Tecnològic.

Luisa F. Cabeza, catedràtica del departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida i professora de l'Escola Politècnica Superior, va ser una de les tretze personalitats que, aquest any, va rebre la Medalla Narcís Monturiol per part de la Generalitat de Catalunya.

La Dra. Cabeza és la directora del GREA Innovació Concurrent (Grup de Recerca en Energia i Maquinaria Agroindustrial). GREA Innovació Concurrent es va fundar l'any 1999 com la unió d'un grup de professors implicats en els estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica de la Universitat de Lleida. Des dels seus inicis ja va néixer com un grup multidisciplinari, i actualment les seves línies de treball es centren en les àrees d'Enginyeria Energètica, Disseny i Optimització de Maquinària i Automatització i Control. El GREA Innovació Concurrent centra la seva recerca en l'estudi de l'emmagatzematge d'energia tèrmica per a diferents aplicacions (edificació, fred, aplicacions industrials, centrals termosolars, etc.).

Un dels principals objectius del GREA és contribuir a l'augment de la competitivitat de les empreses, per mitjà de la col·laboració en el desenvolupament de nous productes i amb serveis d'assessorament tecnològic. Un altre objectiu del grup és donar resposta a les necessitats de formació especialitzada i la realització de formació continuada orientada a empreses. El grup col·labora amb una gran diversitat d'empreses, des de PIME's locals fins a multinacionals, realitzant tasques de R+D+I o desenvolupament de nous productes, en col·laboracions puntuals o continuades. Es realitzen tasques de suport a la innovació tecnològica, transferència de tecnologia i col·laboració en convocatòries de programes de recerca finançada.

Luisa F. Cabeza és Doctora en enginyeria industrial per l'Institut Químic de Sarrià de la Universitat Ramon Llul (1996) i, des de 1999, forma part del departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida on, des de 2006, és catedràtica a l'àrea de coneixement de Màquines i Motors Tèrmics. La Dra. Cabeza gaudeix de gran projecció internacional ja que participa a l'Agència Internacional de l'Energia com a membre del comitè executiu de l'ECES IA -Energy Conservation through Energy Storage Implementing Agreement-, és operatting agent de l'Annex 25, sub-task leader de l'Annex 24 i membre de l'Annex 23. És també membre del Renewable Heating and Cooling European Platform (RHC Platform), del board i focusgroupleader del Thermal Energy Storage, i col·labora amb l'Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC), on ha estat autor principal del Special Report on Renewable Energy Sources and Climate Change Mitigation i actualment ho és del 5th Assessment Report.

2012-10-03 19.42.27 La Dra. Luisa F. Cabeza amb alguns membres del GREA
Premsa 04 d'octubre de 2012 diarisegre

Imatges