Nova edició de Fotomath, el concurs de fotografia matemàtica de la UdL

Organitzat pel departament de matemàtica, arriba a la 5a edició

Descarregar Pdf
FotomathUdL1516
Fotomath 2014-15. Primer premi: Obligats a repetir pel principi del colomar de Jordi Vila Pérez

Arriba la 5a edició de FotoMath, el concurs de fotografia matemàtica organitzat pel Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida. Animeu-vos a participar!

Aquest concurs va nèixer amb l'objectiu de fer palesa la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana, així com d'animar a la recerca, la creativitat i la divulgació d'aquesta ciència. L'èxit de les edicions anteriors FotoMath 2009, 2011, 2013 i 2015, l’ha convertit en un certamen de caràcter biennal.

El concurs està obert a tothom qui vulgui participar-hi.

El tema de les fotografies ha d'estar relacionat amb el món de les matemàtiques, en les seves múltiples manifestacions: figures geomètriques, mosaics, simetries, càlcul numèric, estadística i atzar, etc...

La presentació de les fotografies es realitza en format digital i mitjançant la web del concurs: http://www.fotomath.udl.cat/

El termini de presentació finalitza el proper 15 de maig de 2018.

S'estableixen tres premis.

  • 1r. premi: GoPro Hero 5 black
  • 2n. premi: Càmera Panasonic Lumix DMC-TZ70
  • 3r. premi: Samsung Galaxy Tab A (2016)

 

"Vostè pot triar entre tenir unes certes nocions clares de matemàtica o no tenir-les, però ha de saber que si no les tè, és vostè una persona molt més manipulable que en el cas contrari." (Cita extreta de "El hombre anumérico" de John Allen Paulos, professor de matemàtiques i escriptor d'assajos divulgatius sobre matemàtiques. Estats Units, 1945).