Reunió informativa sobre la segona edició de la FIRST LEGO League Lleida

Descarregar Pdf

IMG_0657

Ahir, a la Sala de Graus de l'Escola Politècnica Superior es va realitzar la primera reunió informativa de la segona edició de la FIRST LEGO League Lleida que es realitzarà a la Universitat de Lleida el proper mes de febrer del 2013.

La reunió informativa és va adreçar tant als 16 centres que ja van participar en la primera edició, com a nous centres interessats a entrar a formar part de l'event. Finalment van assistir un total de 19 centres representats, en la seva majoria, pel seu  professorat de tecnologia.

El director de l'Escola Politècnica Superior, Francesc Giné, va donar la benvinguda als participants. Seguidament, el professor de l'EPS i cap d'arbitres i jutges de la FLL Lleida, Josep Lluís Lérida, va dur a terme una explicació general del que és la FLL, com s'organitzen els tornejos (el projecte científic, el projecte tècnic i els valors FLL), els premis, ... i va donar pas a una demostració pràctica del comportament d'un robot a càrrec d'en Xavier Claveria i en Juli, entrenador i membre de l'equip Epis Lego Factory, del Col·legi Episcopal de Lleida que va participar en la primera edició i va aconseguir el premi SEMIC a les Joves Promeses.

IMG_0665

Un cop finalitzada la demostració del robot a taula, Fernando Guirado, responsable de la fase local de Lleida de la FLL, va facilitar dades de valoració dels participants respecte criteris sobre certes questions proposades als participants de la primera edició de la FLL a Lleida (augment de la capacitat de creació i innovació, millora en la resolució de problemes, augment de les habilitats d'investigació, millora en conceptes com la presentació en públic i la comunicació, millora en aspectes com són el treball en equip, l'autoestima i la capacitat de planificació, ...). Així mateix va oferir dades sobre participació i impacte social tan de les fases locals, com nacionals i internacionals. Va finalitzar la seva intervenció explicant breument les novetats previstes per l'edició del 2012, centrada en el desafiament "Senior Solutions".

Finalment el torn de paraula va correspondre a en Carlos Mateo, entrenador de l'equip The Santperencs, guanyadors dos anys consecutius del Campionat d'Espanya i, en conseqüència, representats de l'Estat en les finals mundials de la FLL disputades als Estats Units, on van aconseguir uns meritoris 10è i 12è lloc, respectivament. The santperencs són un grup de nois de sant Pere de Torelló, una població de poc més de 2400 habitants que, amb treball i il·lusió han aconseguit en tan sols 5 anys situar-se a l'èlit de la competició a nivell mundial. Justament, sobre aquestes experiències en la FLL fruit del treball, la responsabilitat, l'esperit de superació, de passar-ho bé, són sobre les que va parlar en Carlos Mateo.

IMG_0695

La reunió va finalitzar amb un torn obert de paraules on els assistents van poder preguntar i resoldre dubtes envers la participació del seu centre en la propera edició de la FIRST LEGO League Lleida.

Premsa

31 de maig de 2012

diarisegre

La Mañana

Imatges

boto fotos EPS