Reunió tècnica de treball del màster conjunt internacional en tecnologia innovadora de la pell

En el marc dels programes de màsters conjunts Erasmus Mundus

Descarregar Pdf

Aquesta setmana, la coordinació i membres del Màster en Enginyeria del Cuir (Anna Bacardit i Felip Combalia) de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida al Campus Igualada-UdL i l’A3 Leather Innovation Center UdL (Sílvia Sorolla i Concepció Casas) han dut a terme la primera reunió presencial amb els partners i institucions que integren el Màster conjunt internacional en tecnologia innovadora del cuir sota el Programa Erasmus Mundus.

Els màsters conjunts Erasmus Mundus són programes d'estudis integrats d'alt nivell que es cursen a nivell de màster. Una associació internacional d'institucions d'ensenyament superior de diferents països de tot el món dissenya i imparteix els programes. En l'associació poden participar també altres socis, siguin o no de l'àmbit educatiu, amb experiència i interès concrets en el camp d'estudis en qüestió.

La UE finança aquests programes i també unes beques competitives que ofereixen els programes als millors estudiants de tot el món que les sol·licitin.

Un màster conjunt Erasmus Mundus pivota vers un pla d'estudis dissenyat de manera conjunta per les institucions participants (un mínim de tres institucions d'educació superior de tres països diferents i , si s’escau, partners col·laboradors) plenament integrat i desenvolupat. La reunió de treball que s’ha realitzat aquesta setmana a Igualada tenia l’objectiu de començar a treballar en aquest pla d’estudis.

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que ofereix el Màster en Enginyeria del Cuir, està treballant aquest Màster conjunt Erasmus Mundus  amb l’Institut Textile et Chimique de Lyon – ITECH (França), l'única escola d'enginyeria francesa que descendeix directament de les escoles tèxtils, del cuir i de química fundades per professionals a Lió fa més d'un segle, la Ege University d’Esmina (Turquia) fundada al 1955 i una de les universitats més importants del país i la universitat mexicana de CIATEC amb la que l’Escola ja mantenia vincles de col·laboració i oferia una doble to¡titulació internacional, el doble màster en Enginyeria del Cuir & Posgrado especialista en curtidos de pieles.

Així mateix el màster conjunt Erasmus Mundus també compta amb la participació d’AcexPiel, la Asociación Española de la Indústria de la Piel para el Comercio Exterior, la Confederación  de Asociaciones Nacionales de curtidores de la Unión Europea, COTANCE i la Leather Cluster Barcelona, una associació privada que representa els interessos de les empreses i actors de la indústria de la pell a Catalunya.