5a ed. de #100tífiques STEAMem la Ciència

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Auditori
Adreça:

Edifici CCCT

Campus de cappont - Universitat de Lleida

Jaume Ii, 67

Preu:
Activitat gartuïta, prèvia inscripció
Organitza:
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació / Barcelona Institute of Science and Technology
Web:
#100tífiques
Inici:
Captura-de-pantalla-2022-12-13-a-las-9.48.03-1024x573-1

La 5a edició de #100tífiques se celebra el divendres 10 de febrer de 2023, amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.

#100tífiques STEAMem la Ciència vol posar en relleu el paper estratègic de les científiques, tant d'acadèmia com d'empresa, i identificar bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere en el sector, impulsar la creació de xarxa entre les científiques dels sistemes públic i privat, per a promoure la recerca col·laborativa i per contribuir a superar els estereotips al voltant de la ciència i, finalment, promoure rols i models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries, per fomentar les vocacions científiques dels nens i, especialment, de les nenes.

Aquesta cinquena edició del programa preveu congrega a més de 570 #100tífiques, més de 510 centres educatius i 40.500 alumnes arreu de 41 comarques del país. amb l'objectiu que aquesta diada de la Dona i la Nena en la Ciència aporti bones experiències tant a l’alumnat i mestres com a la comunitat d’investigadores, tecnòlogues, professionals, empresàries, emprenedores i directives que han contribuït a fer visible el talent femení de Catalunya.

S'organitzaran xerrades simultànies de les #100tífiques a centres escolars de tot Catalunya (alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO), presencials o virtuals que es desenvoluparan en directe a l'Auditori del centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de cappont de la Universitat de Lleida, d'acord amb el següent programa:

10.20

Arribada de l’alumnat

10.30

Benvinguda

  • Sr Jaume Puy, Rector Magnífic de la Universitat de Lleida
  • Sr. Eduard Vallory, director general del BIST
  • Sr. Jordi Mas, director general de l'FCRI

 

Xerrada “Dones astronautes | Any Joan Oró”

  • Sra. Neus Sabaté, Investigadora principal ICREA a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona i tripulant de la missió Hypatia I
  • Sra. Beatriz Iribarren, responsable de qualitat, seguretat i medi ambient a la planta pilot MELiSSA de l’Agència Espacial Europea
  • Sra. Rosa Gil, professora agregada del departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida

11:30

Torn obert de preguntes de l’alumnat assistent

12:00

Fi de l’acte

L'acte comptarà amb la participació de la professora de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) Rosa M. Gil, doctora en Informàtica i Comunicació Digital per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona. Té un postgrau en Psicologia per la Fundació de la Universitat de Girona. Ha estat professora visitant en diverses universitats, i ha fet estades a Stanford, a la NUI-Galway, al MIT-CSAIL a Boston, a la Universitat d'Auckland, a la Universitat d'Oslo, a la Universitat d'Oviedo, a la Universitat de Washington, a la Universitat de Delft i al RMIT a Melbourne.

Actualment, és professora agregada a l'EPS de la UdL on coordina el Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives.

 

D'altra banda, la professora de Ciència de la Computació i Intel.ligència Artificial del Grau en Enginyeria Informàtica de l'EPS -UdL, Tere Alsinet Bernadó també va participar a la 5a edició de #100tífiques el divendres 10 de febrer de 2023, amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència realitzant una ponència a l'Institut l'Olivera de La Granadella.