Alumnes de l'àmbit d'enginyeria industrial de l'EPS visiten la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges

Descarregar Pdf
thumbnail_processed-72DB4D7F-974B-4077-9EE2-0B6B81512ED9 (1)
Els alumnes a la Planta Termosolar Borges | FOTO: EPS UdL

Els alumnes de l'assignatura Instal·lacions Energètiques IIInstal·lacions Energètiques III del Grau d'Enginyeria Mecànica, coordinades pels professors Xavier Terribas i Marc medrano, van visitar la planta de generació elèctrica renovable Termosolar Borges, de l'empresa GdES, Generación de Energía Sostenible, S.L.

La planta va entrar en funcionament el gener del 2013 i es tracta de la primera instal·lació híbrida al món que combina energia termosolar i biomassa; Subministra energia elèctrica neta a 27.000 llars, evitant així l'emissió de 24.500 tones de CO₂ anuals.

Aquest sistema d'hibridació amb biomassa permet el funcionament les 24 hores del dia en aconseguir un major aprofitament de la instal·lació. La producció d'electricitat continuada durant les 24 hores del dia sorgeix de la captació de rajos solars durant les hores diürnes (el camp solar està format per 2688 receptors parabòlics (dispositius que s'orienten segons la trajectòria de desplaçament del sol) que ocupen una superfície de 96 hectàrees) i es completa durant les hores nocturnes mitjançant la generació de vapor d'aigua a les calderes de combustió de biomassa instal·lades a aquest efecte, el combustible principal són residus de biomassa forestal i agrícola, així com cultius energètics.

Els alumnes van ser rebuts i atesos de forma excepcional pel Sr. Aleix Jové Llovera, Responsable de Producció de la planta, que va ser l'encarregat de dur a terme una presentació sobre les característiques i operativa de la planta solar, seguit d'una visita a la planta.