Les enginyeries, analistes de gestió i organització i analistes de sistemes, les ocupacions millor posicionades el 2022

Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

Descarregar Pdf

L’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’actualització de les dades de les ocupacions a Catalunya corresponents a l’any 2022 mitjançant l’eina “Treball per ocupacions”.

“Treball per ocupacions” ofereix totes les dades sobre les ocupacions a Catalunya, una informació útil per prendre decisions sobre orientació professional. La informació mostra la situació de les ocupacions a través de tres eixos: els contractes de treball signats (entrades a l’ocupació), la qualitat dels contractes, i les persones que demanden aquesta feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Els resultats de 2022 indiquen que les enginyeriesanalistes de gestió i organització i analistes de sistemes són les ocupacions millor posicionades en el món del treball català.

Les segueixen, fins a la desena posició:

  • especialistes en bases de dades i xarxes informàtiques
  • enginyeries industrials i de producció
  • tècnics d’operacions de sistemes informàtics
  • analistes, programadors i dissenyadors de pàgines web
  • artistes creatius i interpretatius
  • analistes de xarxes informàtiques, i altres operadors d’instal·lacions i màquines fixes. (*)

 

(*) La denominació de les professions utilitzades a l’eina correspon al nom existent en la classificació nacional d’ocupacions de l’Institut Nacional d’Estadística.