Jornada 3D Print. La nova revolució industrial

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala de Videoconferències CCCCT - UdL
Adreça:

Jaume II, 67

Preu:
Activitat gratuïta
Organitza:
Ceeilleida
Inici:

La impressió 3D (3D Printing), també reconeguda com a fabricació additiva (additive manufacturing), fa referència a un conjunt de tecnologies que permeten la creació d’objectes volumètrics a partir de models digitals. La fabricació es fa mitjançant unes màquines anomenades impressores 3D que depositen el material, generalment per capes, i el van consolidant amb diferents tecnologies fins a obtenir la peça final.

La tecnologia de fabricació additiva va néixer els anys  vuitanta i, en els seus inicis, s’utilitzava únicament per a la fabricació de prototips ràpids. En els darrers anys, la demanda de sistemes  d’impressió 3D i serveis relacionats ha fet incrementar el volum de mercat de la fabricació additiva, i s’estima que fins  al 2020, la taxa anual de creixement serà del 25% (algunes estimacions arriben a parlar de creixements  anuals del 40 %). 

Catalunya disposa d’una base industrial sòlida suportada per un  ecosistema industrial diversificat, que utilitza una gran varietat de  materials en el seu procés de fabricació.

En aquest marc, el Ceeilleida organitza en col·laboració amb la Diputació de Lleida, Globalleida i la Universitat de Lleida  la Jornada "3D PRINT. La nova revolució Industrial"; una jornada de transferència tecnològica i casos d'ús reals sobre la tecnologia d'impressió 3D; situació actual, estat i perspectives de futur, etcètera, d'acord al següernt programa:

12:00 Benvinguda.             

Enric Mir – Diputat de Pro. Econòmica i President del Consell Directiu del CEEILleida

12:15 Clúster de Materials Avançats com a eina de competitivitat.            

Pau Virtudes – Cluster Mànager del CMAV

12:45 Casos d’èxit en el prototipatge industrial i aplicacions.            

Joan Folguera – CEO Intech3D

13:15 Casos d’èxit en la fabricació industrial i producte final.            

Inma Vázquez – Iberia Sales Manager Hp

13:45 Presentació projecte VOLUM.            

Antoni Piñol – Director CEEILleida

14:00 Cloenda.             

Ferran Badia – Vicerector de planificació, innovació i empresa UdL

 

La jornada tindrà lloc el proper dia 10 d'abril a la Sala de Videoconferències de l'Edifici Transfronterer del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (C. Jaume II, 67) a les 12:00h i s'adreça a professionals dels sectors de l’enginyeria, la construcció, l’arquitectura, l’educació, la joieria, i empresaris amb inversions productives transformadores en general.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA