Prova Cangur 2014 a l'EPS

Informació de l'esdeveniment
Inici:

Proves Cangur General

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2014 es celebrarà a Edimburg (Escòcia), l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

A Lleida, la prova Cangur organitzada pel professor Jaume Molins i coordinada pel Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida, es desenvoluparà el proper 20 de març a l'Escola Politècnica Superior (Jaume II, 69 - Campus de Cappont)

Els nivells escolars a què s'adreça el Cangur de la SCM són: Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO. Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO. Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior. A més a més des de l'Escola Politècnica Superior s'han organitzat una sèrie de Tallers i visites guiades per tal de complementar aquesta jornada ludico-acadèmica Proves Cangur Tallers