Prova Cangur de Matemàtiques

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Escola Politècnica Superior
Adreça:

Jaume II, 69

Organitza:
Societat catalana de matemàtiques, Institut Màrius Torres i Departament de matemàtica de la UdL
Web:
Prova Cangur 2018
Inici:
Cangur 2018

La 23a Prova Cangur de Matemàtiques que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques en col·laboració amb l'Institut Màrius Torres de Lleida i el departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida ja té data definitiva: dijous, 15 de març de 2018!

Les proves Cangur són una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada. Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per resoldre'ls.

La Prova Cangur s'organitza en tres nivells i a lleida és desenvolupa de la següent forma:

- Cangur per a l'educació Primària, en la que hi participen alumnes de 5è i 6è de primària. La prova es desenvolupa en els propis centres escolars.

- Cangur-123, per a l’alumnat de 1r, 2n i 3r d'ESO. La prova es desenvolupa en els propis centres escolars.

- Cangur, per alumnes de 4t d'ESO i secundària postobligatòria. A Lleida la prova es desenvolupa a l'Escola Politècnica Superior de la UdL. Tan sols per aquests alumnes l'EPS també organitza una sèrie d'activitats complementàries:

- Per als alumnes de Batxillerat:

- 9:15h Xerrada. Les dobles titulacions internacionals de l'EPS, a càrrec del sots-director de relacions internacionals de l'escola, Cristian Solé i amb la participació en directe i via Skipe d'alumnes de mobilitat. Auditori CCCT

- 10:30h Esmorzar a la planta soterrani de l'EPS

- Per als alumnes de 4t d'ESO:

-10:30h Esmorzar a la planta soterrani de l'EPS

- 11:30h Tallers (Inscripció prèvia des de l'institut)

- Energia i Sostenibilitat. Aula 2.01 Polivalent

- Arduino i Biosensors. Aula 2.08 Polivalent

- Votació Electrònica. Aula -1.01 EPS

- Criptografia i Ciberseguretat. Aula 0.08 EPS

- 11:30h Xerrada. Els reptes de l'enginyeria del futur, a càrrec del sots-director d'Estudiantat, Promoció i Qualitat de l'escola, Gabriel Pérez. Aula 2.03 EPS