32 alumnes participen en la primera ponència del TalenTECH

La ponència d'en Nacho López, xarxes socials i matemàtiques, es va poder seguir simultàniament en format presencial i virtual

Descarregar Pdf

El dijous 27 de maig a partir de les 17.00 hores es va dur a terme la primera de les ponències programades en el marc d'una nova activitat organitzada l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) adreçada als alumnes de secundària, batxillerat i CFGS: el projecte TalenTECH

Un total de 32 alumnes dels instituts S. Gili i Gaya, Torre Vicens, La Mitjana, La Caparrella i Ermegol IV, van assistir a la ponència: "xarxes socials i matemàtiques" a càrrec del professor del departament de Matemàtica en l’àrea de la matemàtica Aplicada, Nacho López.

En concret van participar 6 alumnes de 3r d'ESO, 19 alumnes de 4t curs d'ESO, 6 alumnes de batxillerat i 1 alumne de CFGS.

L'activitat es va desenvolupar de forma simultània en modalitat presencial (25 alumnes) i modalitat online (7 alumnes)

Es tracta d'un projecte orientat a unir esforços entre l’EPS i els centres de secundària de les comarques de ponent i l'Anoia per tal de proporcionar docència, recursos i assessorament a nois i noies amb bons expedients acadèmics que tinguin inquietuds per aprendre i conèixer de primera mà el món acadèmic universitari.

D'aquesta manera, també es busca establir una aproximació dels futurs estudiants a l’escola i esdevé una oportunitat perquè els nois i noies coneguin els estudis que s'hi cursen i la recerca que s’hi desenvolupa. Els alumnes escollits pels mateixos centres de secundària podran participar en una classe impartida per professorat de l’escola on s’abordaran temes de complexitat superior al seu nivell acadèmic amb l’objectiu, d'una banda, d’estimular i fomentar l'interès d’aquests estudiants de secundària per la tecnologia i l’enginyeria i, d'altra banda, intensificar i apropar el món de la secundària a la universitat.