Acte institucional de cloenda del 20è aniversari de l'EPS

Descarregar Pdf

DSC_4604

Àrea de Comunicació i Premsa - Oficina de Premsa UdL

Ahir, l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va donar per finalitzats els actes de celebració del 20è aniversari de la seva creació.

Els actes commemoratius van iniciar-se el passat 15 de novembre del 2010 en ser investit doctor honoris causa de la Universitat de Lleida el director científic de la fundació La Caixa i impulsor de Cosmocaixa, Jorge Wagensberg. L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va proposar el professor Wagensberg pel mèrit de doctor honoris causa i el director de l'EPS, Ferran Badia, va apadrinar la seva investidura.

El passat 10 de febrer va celebrar-se l'acte institucional de inauguració del 20è aniversari en un acte on hi van participar el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà; el llavors rector de la UdL, Joan Viñas; el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca i el llavors director de l'EPS, Ferran Badia. També va comptar amb les intervencions de l'exrector de la UdL, Jaume Porta, i l'exdirector de l'EPS, Josep Maria Miret. En el marc de la commemoració es va retre homenatge als antics directors de l'EPS (Sr. Jesús Lorés, Sr. Josep Maria Miret, Sr. Jesús Pomar, Sr. Carles Capdevila i Sr. Javier Chavarriga) , així com al primer claustre de professors i als primers membres del personal d'administració i serveis (Sra. Eli Bravo, Sr. Miquel Carrera, Sr. José Maria González, Sr. Ramiro Moreno, Sr. Josep Maria Ribó, Sra. Concepció Roig, Sr. Ramon Sangüesa i Sr. Patrick Zabalbeascoa)

El passat 11 de novembre es va iniciar la cloenda  del 20è aniversari de l'Escola Politècnica Superior amb la celebració del primer sopar d'ex-alumnes, PDI i PAS, on més de 70 persones es van reunir al Restaurant A Taula per recordar aquell inici l'any 1991.

Finalment, ahir 21 de Novembre l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va celebrar l'acte institucional de cloenda del 20è aniversari de l'Escola.

El programa de l'acte estava dividit en tres parts ben diferenciades. Una primera part,  orientada a fomentar la relació EPS-Empresa, on es pretenia  agrair a les empreses la seva implicació amb l'Escola durant aquest 20 anys,. La trobada Universitat-Empresa va congregar al voltant de 50 empresaris als que se'ls hi van presentar les vies de col·laboració  que existeixen entre l'Escola i les seves empreses, tant a nivell docent com de recerca i es va organitzar una visita guiada per les instal·lacions de l'EPS, durant la qual es van presentar, els grups de recerca vinculats a l'Escola. A continuació, l'acte de cloenda es traslladà a l'Auditori del CCCT on es realitzà la taula rodona: El paper present i futur de l'EPS en el nostre territori, obert a tota la societat, alumnes, ex-alumnes, institucions i públic en general, a càrrec dels darrers padrins d'orles de l'Escola i moderat pel Sr. Manuel Campo Vidal: - Sr. Ramon Térmens (President del Grup Taurus), - Sr. José Luis Angoso (Director d'Innovació d'Indra), - Sr. Ramon Roca (President del Grup Ros-Roca), - Sr. Josep Maria Pujol (President del Grup Prefabricats Pujol)

L‘acte va finalitzar amb un amè debat-col·loqui entre  el Molt Hble Sr. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya durant la creació de l'EPS i el Sr. Pau Garcia-Milà, emprenedor i co-fundador de l'empresa EyeOS, moderat pel Sr. Manuel Campo Vidal, on cada un va defensar la seva visió particular respecte del paper dels emprenedors a Catalunya.

El director de l'Escola Politècnica Superior, el Sr. Francesc Giné de Solà i el anterior director de l'Escola i Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, el Sr. Ferran Badia, van obsequiar als set participants en l'acte amb una litografia original enumerada i signada, de l'artista lleidatà Víctor Pérez Pallarés, creada especialment per aquesta efemèride.

1premsa

22 de novembre de 2011

Segre

La Mañana

La Mañana

1Fotos

1video

Cloenda 20è Aniversari EPS from www.rplay.es on Vimeo.