Estudiants d'ESO i Batxillerat visiten l'EPS per participar en les Proves Cangur

Descarregar Pdf

IMG_2150

Mes de 800 estudiants d'ESO i Batxillerat de Lleida (1500 en la totalitat de la provincia) van participar ahir en la XVIII edició de les Proves Cangur que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques en col·laboració amb el departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida.

Les proves Cangur són una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional,  l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació.

Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intertar resoldre'ls.

L'Escola Politècnica Superior acollirà aquestes proves, dividides en quatre nivells d'acord al nivell d'estudis: 3r d'ESO, 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i 2n de Batxillerat.

Com a activitats complementaries a la jornada, que va durar tot el matí, l'EPS va programar diverses xerrades amb l'objectiu de donar a conèixer l'Escola i els estudis que s'hi imparteixen, així com una sèrie de visites guiades als  laboratoris d'electrònica i al talller mecànic.

Premsa

22 de març de 2013

diarisegre

IMG_2148