Èxit de participació en el Mercat de Tecnologia organitzat per l'ICE i l'EPS

Descarregar Pdf

IMG_2718

Aquest dijous 23 de maig de 2013 es va realitzar el desè Mercat de Tecnologia a la UdL.

El MdT pren el relleu a l'antic Mercatec. Arrel de la desaparició de Mercatec, la Universitat de Lleida, conjuntament amb la Universitat de Vic i l'Escola d'Enginyeria de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya han creat, amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa Mercat de Tecnologia, amb l'objectiu de continuar oferint  als estudiants de secundaria i batxillerat tecnològic un espai de participació, intercanvi educatiu i recerca on mostrar, en un àmbit universitari, els seus projectes de tecnologia i ciències aplicades. Un espai que, en aquests darrers nou anys, s'havia mostrat com una molt bona eina alhora de promocionar les vocacions d'enginyeria entre els joves estudiants.

El Mercat de Tecnologia de Lleida està organitzat i finançat per l'Institut de Ciències de l'Educació i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.

El Mercat de Tecnologia (MdT) és una gran exposició de treballs de tecnologia realitzats per alumnat de secundària de tota la demarcació de Lleida. En aquesta edició la participació és enorme. Uns 1.500 alumnes d'ESO i Batxillerat de 19 instituts de les comarques de Ponent van participar ahir de  la desena edició del MdT al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).

Aquesta primera jornada va viure l'exposició de projectes de tecnologia d'una vuitantena de treballs realitzats per un total de 200 alumnes. L'exposició permet a l'estudiantat mostrar les seues creacions tecnològiques. Enguany els participants han treballat en projectes com ara el d' una plataforma pretolífera, un parc eòlic, solucions domòtiques, robòtica, ...

En aquesta jornada també es van realitzar diversos tallers (23) dels quals 9 organitzats per PDI i PAS de L'EPS:

GENERADOR SOLAR HÍBRID TÈRMIC I FOTOVOLTÀIC J. I. Rosell - Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL Descripció i observació in situ d'un concentrador experimental tipus Fresnel per producció mixta tèrmicafotovoltàica i posada en funcionament d'una cuina solar tipus Scheffler en la terrassa del CREA i, si es possible, realització pràctica d'una experiència al voltant de l'aprofitament de l'energia solar per concentració.

ROBÒTICA I AUTOMOCIÓ Adolf Izquierdo - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL Taller on es mostra el prototip de cotxe en miniatura que implementa sistemes robòtics. Podrem observar com la intel•ligència electrònica, ajudada de sensors i actuadors, pren el control total del vehicle.

TALLER DE CRIPTOGRAFIA: LA CIÈNCIA DELS SECRETS Núria Busom, Ricard Garra - Grup de Recerca en Criptografia i Grafs - Departament de Matemàtica de la UdL En aquest taller es mostren alguns criptosistemes simètrics clàssics. L'alumnat xifrarà i desxifrarà alguns missatges mitjançant aquestes tècniques.

AVALUACIÓ D'INTERFÍCIES D'ORDINADOR MITJANÇANT EYE TRACKING GRIHO - Grup de Recerca en Interacció Persona-Ordinador i Integració de Dades de la UdL L'Eye Tracking és una sofisticada tècnica que permet enregistrar el seguiment de la mirada dels ulls mentre estem utilitzant una pantalla d'ordinador. Amb aquest aparell i un software específic, els professionals de la interacció entre les persones i els ordinadors, poden saber exactament on està mirant, durant quanta estona i quin és el camí seguit per una persona mentre està utilitzant un determinat programa o navegant per la web. Tot això amb l'únic objectiu de millorar la interfície d'usuari i el seu ús.

TALLER DE VOTACIÓ ELECTRÒNICA: ÉS SEGUR VOTAR PER INTERNET? Víctor Mateu, Santi Martínez - Grup de Recerca en Criptografia i Grafs - Departament de Matemàtica de la UdL En aquest taller es fa una comparativa entre els sistemes de votació tradicional i els de votació electrònica existents actualment, mostrant que aquests mecanismes d'e-vot són una alternativa segura i més eficient. Així mateix, es farà una demostració utilitzant un aplicatiu dissenyat pel grup de recerca en criptografia i grafs de la UdL.

TALLER DE SMARTPHONES Montserrat Sendín - Departament d'Informa`tica i Enginyeria Industrial de la UdL En aquest taller es presenten els codis que tanta difusió estan tenint avui en dia gràcies a les prestacions de que disposen els martphones. Es tracta dels codis QR.

TALLER DE ROBÒTICA Mercè Teixidó - Departament d'Informa`tica i Enginyeria Industrial de la UdL En aquest taller es mostra el funcionament i la programació de petits robots mòbils

TALLER DE MATERIALS EN FAÇANES I ESTALVI ENERGÈTIC Lídia Rincón - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL En aquest taller es presenten els codis que tanta difusió estan tenint avui en dia gràcies a les prestacions de que disposen els martphones. Es tracta dels codis QR.

LA FIRST LEGO LEAGUE A LA UdL Escola Politècnica Superior - Josep L. Lérida, Col·legi santa Anna de Lleida La First Lego League s'ha celebrat per primer cop a Lleida. Vols conèixer les estratègies que els diferents equips van desenvolupar?

XERRADA EPS Marga Moltó, Secretaria Acadèmica de l'EPS de la UdL Xerrada d'orientació de l'oferta formativa de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.

Premsa

24 de maig de 2013

diarisegre

diarisegre

diarisegre

La Mañana

La Mañana

Videos

Lleida tv TN Migdia

Imatges