Informe anual Infojobs-Esade

Informática i telecomunicacions generen les millors oportunitats laborals a Espanya

Descarregar Pdf

El sector de la informàtica i les telecomunicacions és el que ofereix les majors oportunitats laborals a Espanya, segons dades extretes del 'Informe Anual 2016' realitzat per Infojobs i Esade.

En concret, els llocs per a informàtics i enginyers de telecomunicacions van representar el 16,4% del total d'ofertes que es van publicar al portal d'ocupació durant l'any passat. A més, Infojobs ha assenyalat que el sector segueix creixent a Espanya, perquè ha registrat un increment relatiu del 5,76%.

Dins de l'àmbit de la informàtica, els programadors, analistes i especialistes de l'àrea de sistemes són els perfils que més demanda tenen.

El sector de la informàtica i les telecomunicacions ostenta un salari brut anual mitjana de 28.362 euros i ha estat dels pocs àmbits professionals que ha vist incrementar el seu salari mitjana anual durant l'últim any.

La directora general de Infojobs, Dominique Cerri, creu que la demanda d'aquestes professions comença a ser major pel volum d'estudiants d'aquestes especialitats que surten de la Universitat. "Orientar els estudis al camp de la informàtica o de les telecomunicacions, amb especial focus en aquests nous llocs, ajuda a assegurar el futur laboral", segons Cerri.