Lleida celebrarà la Nit Europea de la Recerca al novembre

Un consorci català aconsegueix finançament d'un projecte europeu per celebrar-ho el 27 de novembre

Descarregar Pdf
nitrecerca
Activitat del SPRG en la darrera edició de la Nit Europea de la Recerca

El consorci català format per la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Vic (UVic), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha aconseguit finançament pel projecte European Researchers' Night dins el programa Horizon 2020 per tal d’organitzar la Nit Europea de la Recerca 2020 a Catalunya. El lema principal és “Recerca pel canvi”, amb l'objectiu de mostrar com és d’important la recerca de les institucions catalanes per millorar el nostre dia a dia.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d'Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida.

Cada any, aquest esdeveniment se celebra l’últim divendres de setembre, tot i que la seva popularitat fa que s’allargui durant els dies previs i el cap de setmana. Aquesta edició, però, a causa de la situació excepcional que estem vivint i per comptar amb el temps de preparació necessari que requereix aquest gran esdeveniment, s’ajornarà fins al 27 de novembre. En qualsevol cas, el format de les activitats estarà supeditat a les indicacions fixades per les autoritats.

L’any passat el centre de recerca INSPIRES va ser l'encarregat de coordinar l'organització de les activitats (una gran varietat de tallers, activitats i xerrades gratuïtes) a Lleida, els dies 27 i 28 de setembre, centrades  a l'edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera i a l'Escola Politècnica Superior del Campus de Cappont però també en diferents indrets de la ciutat de Lleida. Com a novetat l'any passat es va organitzar un Europe's Corner, amb la intenció que el públic assistent pogués conèixer els projectes europeus que fan els diferents grups de recerca de la UdL.

Podreu mantenir-vos informats de les novetats de la Nit Europea de la Recerca a Lleida a l'enllaç http://researchersnight.udl.cat/).

 

L’Institut Politècnic d’Innovació i Recerca en Sostenibilitat – INSPIRES és un centre de recerca de la Universitat de Lleida. Conforma un grup multidisciplinari que posa especial atenció a la recerca al voltant de la millor gestió energètica, l’eficiència, la usabilitat, la seguretat, la computació d’altes prestacions i la resolució i optimització de problemes, entre altres temes. Tot amb nexes comuns, girant al voltant de l’àmbit de la sostenibilitat i la tecnologia. Compren diferents grups de recerca i cada un d'ells treballa en una àrea diferent:

  • GREiA, Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial
  • GCD, Grup de Computació Distribuïda
  • C&G, Criptografia i Grafs
  • COnTIC, Cognició i Context media per les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació
  • SDAES, Sistemes Dinàmics aplicats a l’Energia Solar
  • GRIHO, Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades
  • JOVIS.com, Grup de Recerca sobre Joventut i Societat
  • LOG, Grup de Recerca en Lògica i Optimització
  • SPRG, Grup de Processament de Senyal i Robòtica
  • SEMB, Sostenibilitat en Energia, Maquinària i Edificis

 

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL: Ajut de la UE per a la propera Nit de la Recerca, que serà al novembre