Davinia Font, Premi Estatal de Robòtica 2009

 Descarregar Pdf
EPSpremiUdL2010b

L’estudiant de l’Escola Politècnica Superior, Davinia Font Calafell, va rebre el premi de la Fundación Técnica Industrial, edició 2009 dotat amb 1500€ i diploma acreditatiu. La Fundación Técnica Industrial premia anualment sis Projectes Fi de Carrera realitzats per estudiants d’Enginyeria Técnica Industrial de tot l’Estat que destaquin, entre d’altres aspectes, per la seva originalitat, aportació innovadora i utilitat. El projecte premiat porta per títol “Diseño de un robot móvil para aplicaciones docentes” i va ser dirigit pel Dr. Jordi Palacín, professor del Departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida.

El projecte tenia com a objectiu el disseny i fabricació d’un robot mòbil robust i de baix cost que pogués ser utilitzat com a eina docent per a l’aprenentatge del funcionament de diversos sensors i actuadors. Es van construir tres robots mòbils que incorporen una estructura d’alumini i un recobriment de plàstic que permet accedir fàcilment al seu interior i que són utilitzats actualment a l’Escola Politècnica Superior. Una de les particularitats del disseny realitzat es que les seves dimensions exteriors segueixen la proporció Àurea (o número d’or) en un intent d’aconseguir proporcions que semblin més naturals.

El disseny del robot mòbil ha estat implementat pràcticament i la seva funcionalitat com a eina docent ha estat verificada mitjançant la seva utilització en un bloc d’assignatures i la demostració realitzada a l’Escola Politècnica Superior.

   Darrera modificació: