Orles Acadèmiques

 Descarregar Pdf

L'acte de lliurament de les orles acadèmiques és la cerimònia oficial que clausura el curs escolar i serveix de reconeixement als estudiants que, al llarg d'ell, han completat els requisits acadèmics d'un pla d'estudis (en el cas de l'Escola Politècnica Superior (EPS), d'un grau, un doble grau o un màster) i, per tant, s'han fet meritoris del títol acadèmic corresponent. A l'EPS aquest acte s'instaura el curs 1999-2000 i, any rere any, l'acte ha anat adquirint importància, fet que ha propiciat un canvi d'escenari els darrers anys al Palau de Congressos de Lleida (la Llotja), malgrat que aquest any l'acte es desenvoluparà a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

L'acte compta amb la presència de les autoritats acadèmiques i, normalment està presidit pel rector i es convida a una personalitat rellevant vinculada amb l'àrea d'estudis dels graduats de per tal que actuï com a padrí de la promoció, el qual pronuncia un discurs o lliçó magistral. A l'acte de lliurament d'orles acadèmiques de l'EPS hi han participat, com a padrins de promoció, rellevants personalitats, com per exemple: Ramon Roca, president de Ros Roca Group; Antoni Brufau, president executiu de Repsol YPF; Josep M. Pujol, president del Grup Pujol; Emma Fernández, directora general de Talent, Innovació i Estratègia d’Indra; Ramon Térmens, president del Grup Taurus; Francisco Sapena, president executiu de Lleida.Net.; Joaquím Coello, President d’Applus+; Àngel Ros, alcalde de Lleida o María Malaxechevarria, directora general de Sostenibilitat d'Endesa, entre molts d'altres.

Com a música per a l'ocasió s'utilitza l'himne universitari Gaudeamus Igitur.

   Darrera modificació:

Històric. Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques de l'EPS

 Descarregar Pdf

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2017-18

Padrí Promoció: JAUME ALSINA I CALVET, fundador i president de bonÀrea

L’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida acollirà a partir de les 19:00 hores elproper dijous 5 de juliol de 2018, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 128 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 • VIII Grau en Arquitectura Tècnica
 • VI Màster en Enginyeria Informàtica
 • VI Màster en Enginyeria Industrial
 • V Grau en Enginyeria Informàtica
 • V Grau en Enginyeria Mecànica
 • V Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 • I Doble titulació: Grau en Enginyeria Informàtica i Grau en Administració i Direcció d’Empreses

que seran apadrinades pel Sr. Jaume Alsina i Calvet, fundador i president de bonÀrea

 


 

Jaume Alsina i Calvet va néixer l’any 1934 a la localitat de Guissona (Lleida) i estudià veterinària a la facultat de Saragossa, obtenint la llicenciatura l’any 1957.

És el fundador i president de bonÀrea. A l’any 1959, amb un grup reduït de ramaders de la Segarra, comarca que en aquells moments era pobra i deprimida, va fundar la Cooperativa Agropecuària de Guissona de la qual n'és el soci número 1 i actual President. El 1963 va fundar  la Caixa Guissona i actualment n’és el seu Vicepresident. Al 1999 va constituir la societat Corporació Alimentaria Guissona de la que n’és President. 

Pel que fa a l’acció social, és el President del patronat de la Fundació bonÀrea Assistència , que té com a objectiu la millora de la salut  i l’atenció residencial per la gent gran, i de la Fundació “bonÀrea” Esport, la finalitat principal de la qual és promoure activitats esportives i de lleure entre les persones del seu entorn.

Alcalde de Guissona del 1974 fins l’any 1978, etapa durant la qual es va elaborar el Pla d'Ordenació Urbana pel municipi de Guissona, essent una de les primeres poblacions que va disposar d’un pla urbanístic.

Concessió de la Medalla al “Orden del Mérito Agrícola” (1971). Les Joves Cambres d’Espanya el van considerar, l’any 1973, com el primer entre els “Cinc Espanyols pel Futur”. Fou escollit " Lleidatà de l'any " per Ràdio Popular de Lleida i el Diari de Lleida. També ha estat distingit per la Generalitat de Catalunya, l’any 2010, amb la Creu de Sant Jordi per el gran impuls que ha donat al sector agroalimentari.

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2016-17

Padrí Promoció: MARÍA MALAXECHEVARRÍA GRANDE, Directora general de Sostenibilitat d'Endesa

La Sala Ricard Vinyes de La Llotja  – Palau de Congressos de Lleida, va acollir el 29 de juny de 2017, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 128 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 • VII Grau en Arquitectura Tècnica
 • V Màster en Enginyeria Informàtica
 • V Màster en Enginyeria Industrial
 • IV Grau en Enginyeria Informàtica
 • IV Grau en Enginyeria Mecànica
 • IV Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 • IV Doble Grau en Arquitectura Tècnica i Civil Engineering (VIA University College)
 • II Doble Grau en Enginyeria Mecànica i Engineering, Energy and Enviromental Engineering (NOVIA University of Applied Science)

Va presidir l'acte el vicerector de la Universitat de Lleida, el Sr. Francisco García i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions la Sra. María Malaxechevarria Grande, directora general de Sostenibilidad de Endesa.

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2015-16

Padrí Promoció: ÀNGEL ROS DOMINGO, Paer en cap de Lleida

La Sala Ricard Vinyes de La Llotja  – Palau de Congressos de Lleida, va acollir el 30 de juny de 2016, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 154 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 • VI Grau en Arquitectura Tècnica
 • IV Màster en Enginyeria Informàtica
 • IV Màster en Enginyeria Industrial
 • III Grau en Enginyeria Informàtica
 • III Grau en Enginyeria Mecànica
 • III Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 • III Doble Grau en Arquitectura Tècnica i Civil Engineering (VIA University College)
 • I Doble Grau en Enginyeria Mecànica i Engineering, Energy and Enviromental Engineering (NOVIA University of Applied Science)

Va presidir l’acte  el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr.Àngel Ros i Domingo, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona,  Màster en Administració i Direcció d’Empreses (Executive MBA) per l’Institut d’Empresa de Madrid i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid, professor associat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i Paer en cap de Lleida

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2014-15

Padrí Promoció: JOSEP MARIA LLOP TORNÉ, arquitecte – urbanista director de la Càtedra UNESCO  de la UdL en Ciutats Intermèdies.

La Sala Ricard Vinyes de La Llotja  – Palau de Congressos de Lleida, va acollir el 2 de juliol de 2015, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 125 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 • V Grau en Arquitectura Tècnica, amb 38 titulats
 • III M àster en Enginyeria Industrial, amb 2 titulats
 • III Màster en Enginyeria Informàtica, amb 2 titulatsII Grau en Enginyeria Informàtica, amb 29 titulats
 • II Grau en Enginyeria Mecànica, amb 40 titulats
 • II Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, amb 14 titulats

.

Va presidir l’acte  el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Josep M. Llop Torné, arquitecte – urbanista director de la Càtedra UNESCO  de la UdL en Ciutats Intermèdies.

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2013-14

Padrí Promoció: JOAQUIM COELLO BRUFAU, President d’Applus+

La Sala Ricard Viñes de La Llotja  – Palau de Congressos de Lleida, va acollir el 3 de juliol de 2014, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 171 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

 • IV Grau en Arquitectura Tècnica, amb 55 titulats
 • II M àster en Enginyeria Industrial, amb 9 titulatS
 • II Màster en Enginyeria Informàtica, amb 7 titulats
 • I Grau en Enginyeria Informàtica, amb 33 titulats
 • I Grau en Enginyeria Mecànica, amb 51 titulats
 • I Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, amb 16 titulats

 

Va presidir l’acte el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Joaquím Coello Brufau, President d’Applus+

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2012-13

Padrí Promoció: JOAN VALLVÉ i RIBERA, Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya

L’Auditori de Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont, va acollir el 27 de juny de 2013, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’orla 73 nous graduats i enginyers corresponents a les promocions:

 • I Grau en Arquitectura Tècnica
 • VI Màster en Enginyeria de Programari Lliure
 • V Màster en Interacció Persona – Ordinador
 • III Màster en Ciències Aplicades a l’Enginyeria
 • I M àster en Enginyeria Industrial
 • I Màster en Enginyeria Informàtica

Va presidir l’acte el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Joan Vallvé i Ribera, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2011-12

Padrí Promoció: FRANCESC SAPENA SOLER, fundador i CEO de Lleida.NET

L’Auditori de Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont, ple a vessar de familiars i amics, va acollir l'1 de juliol de 2012, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’Orla 123 nous enginyers corresponents a les promocions:

 • XX Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió
 • XX Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
 • XIII Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica
 • II Grau en Enginyeria de l’Edificació
 • VIII Enginyeria Informàtica

Va presidir l’acte el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Francisco Sapena Soler, president executiu de Lleida.Net.

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2010-11

Padrí Promoció: RAMON TERMENS NAVARRO, fundador i president Grup Taurus

L’Auditori de Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont, ple a vessar, va acollir el passat 22 de juny de 2011, l’acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l’Orla 129 nous enginyers corresponents a les promocions:

 • XIX Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió
 • XIX Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
 • XII Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica
 • I Grau en Enginyeria de l’Edificació
 • VII Enginyeria Informàtica
 • I Màster en Ciències Aplicades a l’Enginyeria

Va presidir l’acte el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr. Ramon Térmens, president del Grup Taurus.

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2009-10

Padrina Promoció: EMMA FERNÁNDEZ ALONSO, directora general de Talent, Innovació i Estratègia d’Indra

El passat divendres 18 de juny, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont és va dur a terme l’acte de Lliurament de les orles Académiques de l’Escola Politècnica Superior a les promocions:

 • XVIII d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió
 • XVIII d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
 • XI d’Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat en Mecànica
 • VI d’Enginyeria en Informàtica
 • III Màster en Enginyeria de Programari Lliure
 • II Màster en Interacció Persona-Ordinador
 • II Arquitectura Tècnica

Les promocions van ser apadrinades per la Sra Emma Fernández Alonso, directora general de Talent, Innovació i Estratègia d’Indra

Més informació

Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Resta de cursos acadèmics


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2008-09

Padrí Promoció: JOSEP MARIA PUJOL i GORNÉ, president del Grup Pujol


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2007-08

Padrí Promoció: ANTONI BRUFAU NIUBÓ, president executiu de Repsol YPF


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2006-07

Padrí Promoció: RAMON ROCA ENRICH, president de Ros Roca Group


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2005-06

Padrí Promoció: FRANCESC VIDAL CODINA


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2004-05

Padrí Promoció: LUISA F. CABEZA FABRA, professora de l'EPS


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2003-04

Padrí Promoció: JOSEP VALERA SERRA, representant al parlament de Catalunya


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2002-03

Padrí Promoció: JOSEP MARIA MIRET BIOSCA, professor de l'EPS


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2001-02

Padrí Promoció: JAVIER CHAVARRIGA SORIANO, professor de l'EPS


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 2000-01

Padrí Promoció: ANTONI ARBONÉS VIÑES, regidor Noves Tecnologies a la Paeria


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 1999-2000

Padrí Promoció: ESTANIS TREPAT RIBÉ, degà CETILL


 Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 1996-1997

Padrí Promoció: JESÚS LORES VIDAL, professor de l'EUP


Acte de Lliurament de les Orles Acadèmiques. Curs 1994-1995

Padrí Promoció: JOSEP CLOTET SOPEÑA, professor de l'EUP

   Darrera modificació: