Mobile Week Lleida. Family Day: El poder de la nostra ment. Taller neuroscalextric

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida
Adreça:

C/ Jaume II, 69, 25001 Lleida

Preu:
Activitat gratuïtaprèvia inscripció
Organitza:
EPS
Inici:
MWLleida - Scalextric

En el marc del MWC Barcelona s'organitza, en diferents dates i indrets de Catalunya, el Mobile Week.

Mobile Week té objectiu d'apropar la tecnologia a la societat i generar un espai de reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. Mitjançant un programa de conferències i tallers gratuïts en 18 territoris catalans, plantejant espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes situant a les persones al centre de la revolució digital.

Lleida participa per primer cop com a seu del Mobile Week del 8 al 10 de juliol i l'Escola Politècnica Superior de la UdL hi és present organitzant 4 de les activitats que s'oferiran a la capital de ponent. La segona d'aquestes activitats és el taller Family Day: El poder de la nostra ment. Taller neuroscalextric que es realitzarà el dissabte 10 de juliol a les 10.00 hores a l'aula 0.01 de l'EPS (Campus Cappont - Jaume II, 69) a càrrec de la professora de l'EPS Susana Maza.

El neuroscalextric és un taller pràctic que mostra les possibilitats de la neurociència. Actualment, els electroencefalogrames s’utilitzen per a monitoritzar l’estat del cervell dels pacients en l’àmbit mèdic.

A l’Escola Politècnica Superior estudiem com utilitzar-los per interactuar amb dispositius mitjançant pensaments i evocacions.

Belluguem els cotxes amb la ment. Un casc neuronal llegeix les ones cerebrals de l'usuari a través d'uns sensors i envia la informació a un ordenador on són processades. Quan l’ordenador detecta el pensament adequat envia una senyal a la placa Arduino per a que subministri corrent al vehicle.

Podeu consultar la resta d'activitats programades a Lleida en aquest enllaç