Empreses

 Descarregar Pdf

Relació Universitat-Entitat

La relació amb el teixit empresarial i industrial de les comarques de Lleida és quelcom fonamental per l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) tant per la qualitat dels seus estudis com per a la formació dels seus estudiants. Prova d’això és el fet que la UdL va ser la primera universitat de l’Estat Espanyol a oferir les Pràctiques Tutelades en Empresa com a assignatura obligatòria dels seus plans d’estudi i actualment continua essent així en totes les titulacions.

L’estudiant pot gaudir d’aquesta vinculació directa amb les empreses mitjançant Pràctiques en Empresa. Aquestes poden ser: Pràctiques Tutelades en Empresa (pràctiques curriculars) o bé, Pràctiques Extracurriculars

Formació Dual

La Formació Dual es basa en el principi de complementarietat dels aprenentatges en un entorn acadèmic i en un entorn professional. L’estudiant és converteix en l’aprenent que estudia. És una modalitat de formació que es realitza en alternança entre la universitat i l'empresa. Actualment la Formació Dual es pot cursar en el:

FAQS. Sóc una entitat

Com puc acollir estudiants en pràctiques?

Una empresa o institució disposa de dues formes d’acollir estudiants en pràctiques:

1. Mitjançant Pràctiques Extracurriculars

Qualsevol empresa o institució pot sol·licitar un estudiant per fer pràctiques a través del formulari que tenim a la web de l'EPS:

Oferta de Pràctiques Extracurriculars

Aquestes pràctiques tenen un cost econòmic per l'empresa de 100 euros que caldrà ingressar a la Universitat quan es faci el projecte formatiu, així com la quantitat que l'empresa acordi de pagar a l'estudiant en concepte de beca. Caldrà que l'empresa doni d'alta a l'estudiant a la Seguretat Social, com a contracte en formació.

2. Mitjançant l'assignatura de Pràctiques Curriculars (PTE)

 • Completar un document de proposta de pràctiques per al curs corresponent.
 • No hi ha cap despesa econòmica per part de l'empresa.
 • L'estudiant farà una estada de 320 hores en els períodes que marca la Universitat (octubre-febrer, febrer-juny o juliol-agost).
 • La Universitat es l'encarregada d'assignar els estudiants que aniran a fer les pràctiques a les empreses.

Activitats UdL/EPS - Entitat

EPS-IT Speed Dating

EPS IT Speed Dating2019

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) va endegar el curs 2018-19 una nova activitat: La EPS-IT Speed Dating, que va complementar-se el següent curs amb la EPS-INDUSTRY Speed Dating

L’objectiu principal de la EPS Speed Dating és donar veu a les empreses de la nostra àrea d’influència davant dels nostres estudiants dels darrers cursos.

Els estudiants tenen un ampli ventall d’ofertes de treball i empreses, però no tenen eines efectives per prendre una decisió i desconeixen el que moltes empreses fan. Les empreses per altra banda tenen una gran necessitat de cobrir les seves ofertes laborals, i per fer-ho han de donar-se a conèixer davant dels possibles candidats i explicar-los els projectes que estan duent a terme i les vacants que volen cobrir, tot això de la forma més atractiva i engrescadora possible.

Sota aquesta premissa neix aquesta activitat de Networking dinàmica i atractiva que es caracteritza per fer entrevistes ràpides i concises en un temps limitat (5-7 minuts). Aquest format afavoreix el contacte, l’intercanvi i la proximitat a l'hora de conèixer el candidat o l'empresa ideal i permet fer el màxim nombre d’entrevistes en el mínim temps possible.

No obstant l’objectiu no és únicament el de fer entrevistes laborals. Volem que les empreses expliquin de forma atractiva i breu els seus projectes i les seves necessitats a tres nivells: possibilitats de contractes laborals, possibilitats de realitzar pràctiques i TFG a l’empresa i possibilitat de continuar estudiant a l’EPS el Màster en Enginyeria Informàtica o el Màster en Enginyeria Industrial en la modalitat de Formació Dual.

L’EPS estem plenament compromesos en facilitar l'ocupabilitat plena i de qualitat dels nostres estudiants i per això treballem a organitzar aquest tipus d’activitats per potenciar i donar visibilitat a les empreses del sector de les terres de Lleida.

En la darrera edició de la EPS IT Speed Dating van participar les següents empreses: Group Saltó, Minsait, Grup Vall Companys, Semic, E-Cityclic - Actium Digital, Argal Alimentación, Alter,soft, Invelon Technologies, BonArea Agrupa i GFT IT Consulting

Així mateix, la darrera EPS INDUSTRY Speed Dating va comptar amb la participació de les següents empreses: BON ÀREA, ALIER, GRUP VALL COMPANYS, FRIBIN, ROS ROCA, S.A., ARGAL, TÉCNICAS METÁLICAS ILERDENSES (TMI) i PMP, PRÊT-A-PORTER CASES

 

EPS Company Corner

LogoCompanyCorner

L’Escola Politècnica Superior va iniciar el curs 2019-20 una nova activitat: la EPS Company Corner. Boosting professional skills i que cada any es consolida com una de les accions de transició Universitat-Empresa més valorada i esperada, tant per empreses com per estudiants.

La EPS Company Corner és un espai, físic i temporal, per tal que les empreses i els nostres estudiants es trobin i es coneguin, amb l’objectiu principal que les empreses informin als alumnes de les oportunitats laborals que els poden oferir, de les possibilitats de fer-hi el TFG o el TFM, realitzar Pràctiques Tutelades en Empresa o Pràctiques Extracurriculars, de la possibilitat de Formació Dual, si s’escau, etcètera.

La EPS Company Corner es realitza, normalment, els dimarts/dimecres dels mesos de març, abril i maig, al vestíbul de l’EPS entre les 16.00 h i les 18.00 h

En la passada edició (curs 2022-23) les empreses que van visitar-nos en el marc de la EPS Company Corner van ser: Alier, Argal, BlueTab, BonÀrea, Fribrin, GFT, Grup Saltó, Hiberus Tecnologia, IASO, IFR, Ilerna, Indra-Minsait, Invelon Technologies, Level4, Movitec, PMP Cases Prêt-à-porter, Rigual, Ros Roca, Semic i Tecnical Lleida.

Ja hi ha algunes empreses que han confirmat la seva presència en aquesta nova edició de la EPS Company Corner. Manteniu-vos informats a l'apartat d'Agenda de la web de l'EPS i a les nostres xarxes socials!

 

Fira UdL Treball

logotreball.jpg_1067262010

La Fira UdL Treball és la Fira de l'ocupació que es realitza a la Universitat de Lleida des de l'any 2014.

UdLTreball és l’oportunitat per aconseguir un contacte directe amb empreses i institucions de Lleida, de la comarca i de fora.

Raons per participar a la fira:

 • Donar-te a conèixer a les empreses.
 • Conèixer el mercat de treball.
 • Tenir accés a les ofertes de treball que presenten les empreses.
 • Conèixer els programes de pràctiques que ofereixen les empreses.
 • Saber com és un procés de selecció dintre del món laboral.
 • Conèixer tècniques per emprendre un procés de selecció.
 • Poder assistir a les xerrades i presentacions que fan les empreses.
 • Descobrir i participar en les activitats que hi ha programades al llarg de la jornada (requereix inscripció prèvia): Inscripció activitats

És el moment per:

 • Conèixer les claus d’una correcta orientació en la teva recerca de feina.
 • Mostrar les teues competències a les empreses.
 • Conèixer personalment les empreses que participen a la fira.

Les nostres recomanacions:

 • Abans de participar a la fira orienta't: Servei d'Orientació i Inserció Laboral
 • Crea el teu perfil a la Plataforma UdLTreball i adjunta el teu curriculum.
 • Gaudeix d’unes jornades úniques que t'ofereix la Universitat de Lleida!

Contacte

Margarida Moltó Aribau

Responsable de Relacions Universitat-Empresa

Despatx: 1.19 (EPS)
Telf: 973 702 782 
Correu-e: marga.molto@udl.cat

 

Isabel Ros Gorné

Despatx: 0.14 (EPS)
Telf.: 973 702 752
Correu-e: isabel.ros@udl.cat

 

Contacte UdL

Negociat de pràctiques []

Correu-e: gestioacademica.practiques@udl.cat

Telf: +34 973 70 23 66 - +34 973 70 23 67

Edifici del Rectorat - despatx 0.02
Pl. Víctor Siurana, 1
E-25003 Lleida

Informació general per a les empreses

   Darrera modificació: