Mobile Week Lleida. Family Day: Immersió en Entorns Virtuals 3D

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida
Adreça:

C/ Jaume II, 69, 25001 Lleida

Preu:
Activitat gratuïta prèvia inscripció
Organitza:
EPS
Inici:
MWLleida - Entorns Virtuals 3D

En el marc del MWC Barcelona s'organitza, en diferents dates i indrets de Catalunya, el Mobile Week.

Mobile Week té objectiu d'apropar la tecnologia a la societat i generar un espai de reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. Mitjançant un programa de conferències i tallers gratuïts en 18 territoris catalans, plantejant espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes situant a les persones al centre de la revolució digital.

Lleida participa per primer cop com a seu del Mobile Week del 8 al 10 de juliol i l'Escola Politècnica Superior de la UdL hi és present organitzant 4 de les activitats que s'oferiran a la capital de ponent. La tercera d'aquestes activitats és el taller Family Day: Immersió en Entorns Virtuals 3D que es realitzarà el dissabte 10 de juliol a les 10.00 hores a la Sala de Graus de l'EPS (Campus Cappont - Jaume II, 69) a càrrec dels professors de l'EPS, Gabriel Pérez i Julià Coma, i tècnics de l'empresa Invelon Tecnologies.

El taller proposa la incorporació de la realitat virtual (RV) i la realitat augmentada (RA) en l’àmbit educatiu, amb un doble propòsit, en primer lloc com a eina docent d’aprenentatge “immersiu”, i de l’altra banda com a eina de disseny en àmbits específics com ara l’arquitectura, l’enginyeria industrial i el disseny digital.
 
Mitjançant tecnologia Building Information Modelling BIM-Revit, s’han transformat espais a models de realitat virtual. Fet aquest primer pas, hom pot submergir-se en els models i “passejar” per l’interior de l’edifici i els seu entorn, canviar la il·luminació de l’edifici, els materials de les parets i façanes, afegir mobiliari, fer mesures i acotacions, entre d’altres eines del menú, o bé dissenyar les seves obres d’art digital.

Podeu consultar la resta d'activitats programades a Lleida en aquest enllaç