Acte a lliurament de les Orles Acadèmiques de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida

Descarregar Pdf

IMG_3104

La Sala Ricard Vinyes de La Llotja  - Palau de Congressos de Lleida, va acollir ahir dijous, l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. En concret van rebre l'orla 154 nous enginyers i arquitectes tècnics corresponents a les promocions:

- VI Grau en Arquitectura Tècnica
- IV Màster en Enginyeria Informàtica
- IV Màster en Enginyeria Industrial
- III Grau en Enginyeria Informàtica
- III Grau en Enginyeria Mecànica
- III Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
- III Doble Grau en Arquitectura Tècnica i Civil Engineering (VIA University College)
- I Doble Grau en Enginyeria Mecànica i Engineering, Energy and Enviromental Engineering (NOVIA University of Applied Science
.

Va presidir l'acte  el rector de la Universitat de Lleida, el Sr. Roberto Fernández i va apadrinar als estudiants de les diferents titulacions el Sr.Àngel Ros i Domingo, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona,  Màster en Administració i Direcció d'Empreses (Executive MBA) per l'Institut d'Empresa de Madrid i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid, professor associat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i Paer en cap de Lleida

Tanmateix l'acte va comptar amb la presència de diferents personalitats: el Sr. Jonas Waller, degà de la Faculty of Engineering and Business Administration de la Universitat de Novia University of Applied Sciencies; el Sr. Joan Monyarch, antic president del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, el Sr. Frederic Lorente del Col·legi d'Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d'Edificació de Lleida, el Sr. Josep Clotet, gerent del Parc Científic de Lleida, el Sr. Francesc Vidal, responsable del Centre de Seguretat i salut Laboral de Lleida i antic padrí d'Orles de l'EPS, el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida i antic director de l'Escola, el Sr. Ferran Badia i el vicerector de Personal Acadèmic i professor de l'EPS, Carles Capdevila Marques.

IMG_2937

L'acte es va iniciar amb el discurs del padrí de les promocions, el Sr. Àngel Ros i Domingo remarcar el creixement continuo com a persones que han de seguir experimentant els alumnes, tenint en compte l'educació en valor, "essencial per aconseguir establir relacions entre persones, grups, ciutats i nacions en pau, per viure en societat amb un sentit de progrés, de solidaritat, de cohesió humana i de justícia social." Va afirmar creure en el paper que tenen els estudis universitaris per enriquir una ciutat a tots els nivells, per fer-la més competitiva professionalment, per crear una massa crítica i experta, tant en els àmbits de les humanitats com del científic i tecnològic i, en aquest sentit va  emplaçar els joves universitaris a recórrer el camí que encara tenen per endavant en la recerca, la docència i la transferència entre les ciències humanes, les arts i les lletres, i les tecnologies en general, en particular les de la informació i la comunicació.

IMG_2950

Entre altres aspectes, el paer en cap ha assegurat que el país necessita enginyers i que a Lleida, només al Parc Científic, té capacitat per absorbir més de 50 nous enginyers l'any. De fet, ha comentat que el Parc compta amb uns 1.500 treballadors en 114 empreses i que encarat té molt recorregut per créixer.

Finalment l'alcalde va felicitar els joves per la seva capacitat de superació i també les seves famílies i la comunitat educativa de la universitat, que van poder celebrar conjuntament aquest moment tan especial per a ells, fruit del seu treball personal.

Tot seguit es va realitzar l'acte de lliurament de les Orles Acadèmiques als 154 titulats i titulades que van ser els grans protagonistes de la vetllada: cridats per titulacions en grups de cinc els esperaven els caps d'estudi i coordinadors del centre (Tere Alsinet, Maite Grau, Gabriel Pérez, Cristian Solé i Magda Valls) per penjar-lis la tradicional beca.

IMG_3010

Un cop becats, la taula d'autoritats els hi feia el solemne lliurament de la seva orla acadèmica.

IMG_3026

Posteriorment va tenir lloc el discurs dels titulats i titulades, que van llegir les titulades Miriam Medina i Andrea Andrade.

IMG_3054

La Miriam i l'Andrea va centrar el seu discurs en els agraïments al padrí de promoció, al professorat de l'Escola, al suport rebut en els moments bons i sobretot en els dolents pels familiars i amics i van desitjar molta sort a tots en el camí futur de tots ells, ja sigui continuant estudiant o bé treballant. Finalment van demanar als seus companys el compromís de continuar en contacte i ajudar-se quan es requereixi.

Aquesta part de l'acte  finalitzà amb el lliurament, per part dels alumnes titulats, representats per la Marta Blanco i de la direcció de l'Escola Politècnica d'un obsequi al padrí de promoció.

IMG_3057

De forma excepcional i al lliurar-se les orles acadèmiques de la I promoció del Doble Grau en Enginyeria Mecànica i Engineering, Energy and Enviromental Engineering, l'acte va comptar amb la presència del Sr. Jonas Waller, degà de la Faculty of Engineering and Business Administration de la Universitat de Novia University of Applied Sciencies que també va dirigir unes paraules a l'auditori on expressà el seu agraïment i remarcar la importància i la qualitat d'aquest acord interuniversitari internacional.

Posteriorment, el director de l'Escola Politècnica Superior, el Sr. Francesc Giné va dirigir a l'auditori unes paraules on va remarcar el fet que aquest any l'Escola celebra el seu vint-i-cinquè aniversari i, a grans trets, va repassar els vint-i-quatre anys d'història de l'EPS, va agrair, emocionat, l'esforç de tots els que van contribuir a la excel·lència de l'Escola i que malauradament ens van deixar abans d'hora - Xavier, Jesús, Joan i Josep maria - així com a tots els que ho estan fent en aquest moment.

IMG_2944

El director va explicar la recent acreditació nacional i internacional que han obtingut recentment totes les titulacions de Grau i Màster de l'EPS  i la importància que aquest fet suposa pel centre i per la UdL.

Així mateix, va felicitar als estudiants nou titulats i als seus familiars per l'esforç dut a terme per aconseguir-ho, va agrair a les empreses col·laboradores, institucions implicades, els compromisos adquirits amb l'Escola. També va destacar l'esforç d'internacionalització endegat per l'EPS amb l'objectiu de formar amb les màximes garanties als seus estudiants en un món global ple d'oportunitat.

Finalment va esperonar als nous enginyers a trobar el seu lloc en el món laboral i a continuar mantenint vincles formatius amb l'Escola.

Posteriorment va tancar l'acte el rector de la UdL, el Sr. Roberto Fernández que va centrar el seu discurs en els agraïments, tant a estudiants i familiars, pel fet d'haver triat i confiat  la seva formació i, per tant una part important del seu futur laboral i personal, a la UdL i els va demanar als alumnes titulats que no oblidin mai el seu pas per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que per sempre continuarà essent casa seva.

IMG_3076

L'acte va finalitzar amb el Gaudeamus Igitur, l'himne universitari per excel·lència i una trobada distesa i informal a la part exterior de la Llotja entre titulats, familiars, professorat i autoritats que van compartir, anècdotes, vivències i projectes.

IMG_3080

La vetllada va finalitzar quan els alumnes van citar-se a l'exterior de la Llotja per fer-se la tradicional fotografia de grup i van poder, finalment, abraçar-se a les seves famílies, parelles i amics, gaudir plegats d'aquest dia que, de ben segur, serà recordat per tots de forma especial i fer-se una bona pila de fotografies de record.

Enhorabona titulats i titulades!

IMG_3208

Imatges

ACTE DE LLIURAMENT DE LES ORLES ACADÈMIQUES

... DESPRÉS DE L'ACTE

ACTE PREVI DEL COEIC AMB ELS TITULATS DEL MEIND

Web

paeriaLogo

LA_CIUTAT_LLEIDA

paddedimage690400-novia