El 70% de les ofertes laborals del sector TIC ofereixen un contracte indefinit

Informe TicJob

Descarregar Pdf

El portal de feina especialitzat en el sector tecnològic ticjob ha presentat els seus indicadors d'ocupació TIC del segon trimestre del 2017 i l''estudi revela que el nombre d'ofertes d'ocupació TIC en el primer trimestre de 2017 s'ha incrementat en un 1% respecte al mateix període de 2016.

Els llocs més demandats del sector TIC segueixen sent el de Programador (24%), Analista Programador (22%) i Consultor (11%). Els segueixen els Administradors de Sistemes (5%), Arquitectes Programari (4%) i Suport / Helpdesk (3%). Altres llocs menys demandats sumen el 31% restant.

Pel que fa a les tecnologies més sol·licitades per les empreses, Java (20%), Javascript (15%) i .NET (10%) repeteixen com les més demandada. Tecnologies com SQL (9%) i SAP (8%) sumades a la resta de tecnologies amb menors percentatges (38%) completen el total

El tipus de contracte ofert en aquest període ha estat en primer lloc el indefinit en un 70% de les ofertes, fet que suposa un augment de tres punts percentuals respecte al primer trimestre i de 7 punts respecte al mateix període de 2016, seguit del temporal (20%), freelance (9%) i un 2% altres tipus de contractes.

Les regions a Espanya on hi ha hagut més volum d'ofertes d'ocupació del sector de les Tecnologies de la Informació han estat en aquest ordre: Madrid (43%), Catalunya (17%) i Andalusia (6%). El 34% restant el acumulen la resta de comunitats autònomes.