El Baròmetre CTecno 2020 mostra un creixement continuat i sostingut del sector TIC català

Descarregar Pdf

El Baròmetre CTecno, que aquest 2020 presenta la seva dotzena edició, esdevé una eina de referència en l’estudi de l’ecosistema tecnològic i digital a Catalunya. L’estudi analitza la situació del sector TIC a Catalunya i actua com un marc per generar reflexió, debat i propostes de futur sobre la realitat del sector i la seva elasticitat, capacitat de creixement i tendències.

El darrer estudi del Baròmetre CTecno 2020 mostra com el sector TIC és un pilar cada cop més fonamental de l’economia del país augmentant en 582 en total d’empreses creades l’any 2019 i arribant a la xifra de 16.339 empreses a Catalunya que generen 124.100 llocs de treball, el que representa el 3,80% de la població ocupada a Catalunya.

El volum de facturació d’aquestes empreses ha estat de aproximadament 18.325 milions d’euros, que suposen el 7,31% del PIB. Així mateix, el 40% de les empreses TIC preveu créixer malgrat la pandèmia.

Malgrat tot, cal destacar que el principal escull que es troben les empreses per al seu creixement continua essent la manca de talent. Gairebé set de cada deu empreses considera que podria incrementar la seva facturació si pogués disposar de més treballadors qualificats. Aquesta manca de professionals TIC es encara més greu quan hom assenyala l’escassetat de talent femení en el sector; Una gran mancança, ja que les dones TIC no suposen ni el 10% dels professionals en posicions tècniques.