El sector TIC crea al setembre 9.921 noves ofertes de treball a Espanya, un 34% més respecte al mateix mes del 2014

Descarregar Pdf

salarios-sector-tic-reasonwhy.es_

Al setembre i després del període de vacances, l'atur ha experimentat un repunt de 26.087 persones. Sigui com sigui, el cert és que hi ha sectors que resisteixen millor que altres a la crisi.

Com ja ve sent una constant des que va començar el període de caiguda econòmica, un d'aquests àmbits en els quals la desocupació té un menor impacte (no per això inexistent) és el de les noves tecnologies. Segons un informe de Ticjob al mes de setembre es van crear en el sector de les TIC 9.921 noves ofertes de treball. Si comparem amb els registre de l'any anterior, aquesta xifra significa un increment del 34 per cent de llocs més respecte al mateix mes en 2014.

Així mateix, el tipus de contracte més sol·licitat és l'indefinit amb un 52% del total de les ofertes, seguit pel temporal amb el 31% i el contracte d'autònoms amb el 14%.

Finalment si ens fixem en els llocs de treball per als quals havia més oferta, veiem que destaquen l'analista programador Java, el desenvolupador J2EE i el consultor Business Intelligence.

Segons un recent estudi de la Unió Europea, el 45% dels llocs de treball actuals requereixen habilitats tecnològiques, percentatge que s'incrementarà fins al 60% en els propers anys. Per a l'any 2020, la UE espera la creació de prop de 500.000 llocs de treball al voltant de l'economia digital. El foment de la incorporació de talent a les empreses del sector TIC és una aposta segura per al desenvolupament econòmic d'Espanya, atès que és un sector en ple desenvolupament i amb una creixent demanda d'ocupació.

L'oferta de llocs de treball en el sector de les Tecnologies de la Informació per part de les empreses supera el nombre de candidats. Les empreses TIC, cridades a liderar la transformació digital de l'economia, busquen perfils professionals formats en les últimes tecnologies, capaços de treballar seguint pràctiques de programació modernes, que utilitzen metodologies àgils i pràctiques de desenvolupament i habilitats de programació en entorns de constant creixement, com són el cloud, el big data i perfils de Business Intelligence