Informe ITSCOOL. L'any 2020 el sector TIC necessitarà 756.000 nous professionals

Generacions de futur per a les TIC

Descarregar Pdf

Les xifres sobre la necessitat actual de treballadors especialitzats en l'àmbit TIC, no deixen lloc a dubtes. En plena revolució tecnològica, segons la consultora Adecco, de cara a l'any 2020 el sector necessitarà 756.000 nous professionals. Això suposa un augment del 9,3% dels llocs de treball a l'àmbit TIC que hi ha actualment.

La consultora afegeix que l'any 2015 a tota Europa hi havia 365.000 treballadors de l'àmbit TIC menys dels que eren necessaris per a cobrir la demanda de les empreses. De la mateixa manera, l'any 2013, un informe de Randstad alertava que a l'Estat Espanyol seran necessaris 1,9 milions de treballadors qualificats, molts dels quals hauran de tenir altes competències en matemàtiques, tecnologia i ciència.

Davant d'aquest panorama, una altra dada ens mostra un futur preocupant: a lesuniversitats, hi ha menys matriculats del que serien adequats per a cobrir l’enormenecessitat de professionals TIC que demanda el mercat. Les carreres d'aquest àmbit vancaure en un 6% durant l'any 2015 i aquesta tendència es repeteix any rere any.

Tot això sumat, pot produir un greu problema en el futur. Si hi ha manca de treballadorsen aquest sector, l'Estat Espanyol i Catalunya no seran capaces de produir la seva pròpiatecnologia i hauran d’importar-la des de l'estranger. Així s'augmentarà l'atur de forma inevitable.

Podeu consultar l'infoerme ITSCOOL complet AQUÍ