Informe Infoempleo-Adecco sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball: 9 de cada 10 empreses ha utilitzat les xarxes socials per buscar candidats

Descarregar Pdf

401339

Aquest mes de febrer s'ha presentat el IV Informe Infoempleo-Adecco sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball a Espanya, que analitza com els candidats i els responsables de recursos humans de les empreses utilitzen les xarxes socials a l'hora de seleccionar candidats .

Sembla que la conclusió es clara: cada vegada més aquestes eines influeixen a l'hora de decidir si seleccionar o no a un candidat. Segons es desprèn de l'estudi dels portals d'ocupació segueixen sent el principal canal de selecció mentre que les xarxes socials s'estan convertint en un instrument tant de verificació de les dades del currículum, com de comprovació de la reputació online dels candidats. Així doncs, cada vegada més el que fem a internet té repercussió a l'hora d'aconseguir noves oportunitats professionals.

Entre les principals conclusions de l'Informe destaquem:

- 9 de cada 10 empreses ha utilitzat les xarxes socials per buscar candidats.

- El 69% dels professionals de recursos humans considera que el candidat actiu en xarxes socials tenen més oportunitats laborals.

- El 70% dels reclutadors accedeix als perfils del candidat abans de conèixer-lo en persona.

- El 88% de les empreses es fixa en la reputació online del candidat abans de contractar-lo.

- El 28% de les empreses ha rebutjat a un candidat per la seva activitat en xarxes socials.

- El 71% de les empreses té previst utilitzar les xarxes socials per reclutar talent en els pròxims mesos