Informe Randstad: Enginyers, professionals de IT i especialistes en Big Data seran els perfils més demandats en 2017

Descarregar Pdf

Presentación1

Randstad Professionals ha realitzat una previsió sobre el futur del mercat laboral espanyol per a l'any que comença. En plena etapa de recuperació de la crisi, el 2017 es caracteritzarà per una cerca dels millors talents, un augment dels sous i una marcada necessitat per avançar en la digitalització de les empreses.

L'informe elaborat per Randstad Professionals analitza els perfils de responsabilitat que busquen les companyies, les competències més valorades i els sectors que impulsaran la creació d'ocupació. Sobre la base d'aquesta anàlisi, Randstad Professionals detecta que els professionals més demandats durant 2017 seran enginyers, professionals del sector IT i especialistes en Big Data.

La digitalització del mercat laboral fa que les empreses busquin perfils altament tecnològics, amb experiència internacional, visió estratègica, polivalència, capacitat analítica i adaptació al canvi, visió estratègica i grans dots de negociació i gestió.

Els perfils IT seran els més demandats aquest any, sobre tots els vinculats a la digitalització, que generarà unes 1.250.000 ocupacions en els propers cinc anys. Dins d'ells, els més destacats seran:

- Desenvolupadors i analistes Java i .Net

- Enginyers de telecomunicacions

- Informàtics

-Professionals especialitzats en SAP, Business Intelligence i Big Data

- Experts en ciberseguretat

- Experts en internet de les coses

Els enginyers també es troben entre els professionals més sol·licitats per les empreses pel 2017, fonamentalment els de vendes, automoció, robòtica, mecatrònica i enginyers industrials. En el cas dels enginyers o caps de projecte, s'espera que aquests millorin la seva competència en idiomes i les seves habilitats per gestionar equips de treball, per inserir-se en un mercat que necessita enginyers capaços de portar endavant diferents projectes i tasques de responsabilitat.