L'EPS coorganitza l'Olimpíada "Enginyeria en l'edificació: construint amb enginy"

Aquesta segona edició s'adreça a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà d'Edificació i Obra Civil i d'Electricitat i Electrònica.

Descarregar Pdf

La Conferència de Directors d'Arquitectura Tècnica i Enginyeria d'Edificació (CODATIE) amb la col·laboració de les universitats catalanes que imparteixen el grau en Arquitectura Tècnica i Edificació organitza, per segon any consecutiu l'Olimpíada "ENGINYERIA EN L'EDIFICACIÓ: Construint amb Enginy".

L'Escola Politècnica Superior, que ofereix des del curs 2005-06 el grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, és una de les instituicions organitzadores.

L'Olimpíada té com a objectiu és la promoció de la cultura científica, de la tecnologia i de la innovació, entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà d'Edificació i Obra Civil i d'Electricitat i Electrònica, en l'àmbit de l'Enginyeria en l'Edificació, a fi de despertar vocacions entre els i les escolars.

Aquesta Olimpíada proposa el desenvolupament d'un projecte de Construcció Sostenible, amb el qual es vol fomentar la sensibilitat i el respecte pel medi ambient, alhora que es descobreix i aprèn a valorar la contribució de la ciència i la tecnologia, així com a comprendre els elements i procediments fonamentals de la investigació i dels mètodes científics.

El reconeixement dels projectes desenvolupats es concep com una instància més d'aprenentatge i no representa un judici crític sobre el coneixement de l'estudiantat o la tasca del/ de la docent.

Els equips que volen particiar-hi han d'estar constituïts per un mínim de dos/dues alumnes i un màxim de cinc. A més, per entrar en la competició, cada equip haurà d'estar acompanyat per un professor o professora coordinador/a del projecte; la seva missió serà guiar a l'alumnat durant la competició. El tutor o tutora no serà comptat com a integrant de l'equip i podrà guiar més d'un equip.

En l'àmbit autonòmic (semifinals) s'elegirà un projecte guanyador (finalista) en cada categoria (ESO, Batxillerat, CFGS i CFGM) que rebrà un premi.  per un valor de 250 €.

Els projectes guanyadors de les categories es presentaran a la final estatal. El premi per a l'equip guanyador de cada categoria serà de 1000 €.

CONVOCATÒRIA I BASES

El Formulari d'inscripció s'obrirà el 15 de febrer i restarà disponible fins a l'1 de març.

En la primera edició de l'Olimpiada "Enginyeria en l'edificació: construint amb enginy" celebrada el curs 2020-21, l'Institut Torre Vicens de Lleida va aconseguir el primer premi en la categoria CFGS d'Edificació i Obra Civil amb el seu projecte M.E.R.C.H. HAUS.

Membres de l'equip: Carles Llovera Freixanet, Marc Mateo Gómez, Eusebiu Mircea Stef, Hugo Pueyo Mateos i Roc Sastre Terrats
Professors coordinadors del projecte: Xavi Baches Lumbierres i Maragda Peguero Regué

Més informació: http://www.eps.udl.cat/ca/noticies/Alumnes-del-CFGS-de-Projectes-dEdificacio-de-lInstitut-Torre-Vicens-visiten-lEPS/

 

Informació de recolzament per a l'elaboració de les propostes:

 

Organització Olimpiada